Marko Janjić za 24sedam o Borisu Komneniću: Bio je moj lični Entoni Hopkins i Džek Nikolson

07.03.2021

18:20 >> 18:39

0

Autor: Dejan Ćirić

Umeo bi da, kad vidi da sam se pojavio na setu, glasno vikne: Zašto mi niste rekli da igra i on!? Ne bih prihvatio ulogu!, priseća se glumac

Marko Janjić za 24sedam o Borisu Komneniću: Bio je moj lični Entoni Hopkins i Džek Nikolson
Copyright Promo/Aleksandar Letić

Emotivne priče i sećanja na velikog glumca Borisa Komnenića, koji je preminuo posle duge i teške bolesti, dokazuju koliko je ovaj bard srpskog glumišta bio voljen među svojim kolegama. I možda se tek sada otkriva koliko je Komnenić, koji se nikada nije preterano javno eksponirao, bio veliki i voljen čovek, podjednako koliko je bio vrhunski glumac. U prilog tome govori i priča Marka Janjića koji je sa nama podelio nekoliko lepih i setnih uspomena na čuvenog Guzu iz „Boljeg života“.

– Otišao je prijatelj… Kad god ga sretnem, unapred znajući odgovor, koji me je uveseljavao na specifičan način na koji je Boris odgovarao, upitao bih ga: „Kako si?“

„Odvratno“, odgovorio bi mi.

Pozdravljao sam ga rečima: „Dubok naklon dragi i uvaženi kolega.“ On bi složio facu gađenja i zatim bi mu se usne razvukle u osmeh, pa bismo se zagrlili. Posle je dolazilo pitanje: „Kako si?“

IMDb

Njegovo društvo i okruženje u kom smo radili jako mi je prijalo. Bio je maestro glume, veliki i divan, grandiozno gunđalo sa neopisivom harizmom. Dok traje predstava, a ja nemam scenu, odlazio sam pored inspicijenta da ga posmatram koliko je bravurozan dok igra, dok stvara i uvek hirurški precizno poentira i dobija ovacije na otvorenoj sceni.

Obožavao sam i druženja na snimanjima. Umeo bi da, kad vidi da sam se pojavio na setu, glasno vikne: „Zašto mi niste rekli da igra i on!? Ne bih prihvatio ulogu!“ Ja bih prasnuo u smeh i odgovarao da ga razumem jer je još uvek mlad student glume koji se plaši starijeg kolege (mene).

Pročitajte još

Imao bih mnogo toga da ispričam o neprevaziđenom Borisu Komneniću, tužan sam i trudiću se da divne momente provedene sa njim zauvek čuvam u sebi.

Bio je moj lični Entoni Hopkins i Džek Nikolson. Veći od obojice. Neponovljivi, dobri, emotivni Boris. Boris Komnenić! – ispričao je Janjić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike