Maja Louis novom pesmom poziva na emotivno buđenje

28.11.2020

11:35 >> 19:22

0

Autor: Dejan Ćirić

Imala sam želju da izrazim svoje buđenje i shvatanje vlastite odgovornosti za sva dešavanja u mom životu - momenat suočavanja i ujedno oslobođenja

Maja Louis novom pesmom poziva na emotivno buđenje
Copyright Promo/Dragan Jereminov

Novim singlom, Maja Louis je u svom muzičkom putovanju otišla dalje nego što smo do sada čuli. Uz hip hop kao muzičku formu, umetnica je pronašla način na koji artikuliše emocije, izražavajući tako njihovu snagu i otvorenost. To, ipak, ne iznenađuje jer se Maja u dosadašnjem radu oprobala u raznim muzičkim žanrovovima, a sve opisuje kao mešavinu roka, fanka i soula, uz primese hip hopa. Novi muzički pravac prati i video spot koji nas vodi kroz proces transformacije, ilustruje odlučnost i nepokolebljivost ove autorke.

– Znam da sada biram ja! Verujem da će se mnogi pronaći u pesmi i želim kroz ovaj spot i pesmu da im pošaljem  poruku. Da, jeste teško, ali možeš kad hoćeš! Promenila sam životne navike potpuno, osećam se sjajno i veoma sam ponosna na sebe – ističe Maja.

Promo/Dragan Jereminov

Spot je snimao i montirao Dragan Jereminov, tekst je pisala Maja, a muziku i aranžman, pored nje, potpisuje i njen brat Marko Louis, koji je radio produkciju i mix. Svirali su sjajni muzičari Aleksandar Dragutinović Šekspir, Nikola Jezdić Pindo i Goran Savić Čaki.

Maja Louis kaže da još uvek nije svesna uticaja svoje kreacije, ali je sigurno da će svako ko čuje pesmu „Majo probudi se“ biti zanesen njenom snagom. Ovim singlom pevačica ujedno najavljuje i svoj novi album koji se očekuje na proleće.

Inače, Maja se celog života bavi muzikom a to što potiče iz muzičke porodice samo je delimično razlog. Po dolasku u Beograd iz Minhena, gde se rodila i odrasla, odmah je postala deo „Louis benda“, u kome je pevala sa svojim ocem Ljubišom Stojanovićem Luisom. Nedugo posle toga je osnovala svoj bend, a nastupala je u grupi „Maraqya“ sa svojim bratom Markom, da bi prošle godine objavila album prvenac “Buđenje”. Za uzore i uticaje porodice Stojanović u pogledu formiranja njenog muzičkog stila, ona kaže:

– Neminovno je da utičemo jedni na druge i meni je to super. Ja sam ponosna ćerka, ponosna sestra, ponosna majka i ponosna tetka. Zahvalna sam što mi je od rođenja muzika bitan deo života i ne bih volela da je drugačije.

Promo/Dragan Jereminov

Na pitanje kako bi opisala svoju dosadašnju karijeru i šta joj je bila inspiracija, Maja pre svega ističe lepotu bavljenja muzikom.

– Meni je uvek bilo važno da mi je lepo, da uživam u pevanju i muziciranju i da razmenjujem dobru energiju sa kolegama koji su mi prijatelji i da to delimo sa publikom. Karijera mi nije bila toliko važna. Sada, kada imam šta da kažem kroz svoje pesme, imam i želju da svi to čuju, pa sam se više aktivirala po tom pitanju.

PROČITAJTE JOŠ: Masimo održava koncert uživo i virtuelno: Ovo je budućnost našeg posla – 24sedam

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike