Magija se nastavlja: Veliko iznenađenje za obožavaoce Harija Potera

26.01.2021

12:10

0

Autor: Dejan Ćirić

Serijal knjiga o dečaku čarobnjaku je jedan od najpopularnijih na svetu. Svih sedam knjiga prodato je u više od 500 miliona primeraka, a filmovi su zaradili

Magija se nastavlja: Veliko iznenađenje za obožavaoce Harija Potera
Copyright Profimedia

Portal “Variety” objavio je da je od svojih izvora saznao da studio “Warner Bros” priprema seriju o čuvenom čarobnjaku Hariju Poteru koja bi trebalo da bude emitovana na njihovom novom striming servisu “HBO Max”.  Produkcijska kuća, ipak, još uvek nije zvanično potvrdila ovu vest.

Mediji pišu da je serija u ranoj fazi razvoja, i da se sada paralelno vodi više razgovora sa potencijalnim režiserima i scenaristima. Ne zna se koliko će autorka Džoana Ketlin Rouling biti uključena u ovaj projekat, ali je poznato da “Warner Bros” već godinama pokušava da razvije novi projekat o Poteru, pošto je to jedna od najprofitabilnijih franšiza ovog studija.

Pixabay

Za sada nije poznato koje likove će serija pratiti i kako će izgledati. Kao jedna od mogućnosti navodi se detaljna adaptacija sedam knjiga o Hariju Poteru, a nije isključena ni originalna serija koja će prikazati osnivanje Hogvortsa, Voldemorove početke ili eru Bandita.

Pročitajte još

Serijal knjiga o dečaku čarobnjaku je jedan od najpopularnijih na svetu. Svih sedam knjiga prodato je u više od 500 miliona primeraka, a filmovi su zaradili skoro 8 milijardi dolara. Svake godine milioni ljudi posete studio u blizini Londona u kome je sniman serijal, kao i tri zabavna parka posvećenja svetu čarobnjaka. Godine 2016. pred publiku je stigao novi serijal filmova smešten u svet Harija Potera – “Fantastične zveri”. Planirano je pet delova, a sada je na redu treći, koji bi trebalo da izađe sledeće godine.

Profimedia

Inače, Dž. K. Rouling je napisala prvu knjigu o Hariju Poteru kada je, kao samohrana majka koja živi od socijalne pomoći, zapala u tešku depresiju. Dečak čarobnjak i njegov magični svet su joj pali na pamet kada se vozila vozom od Mančestera do Londona. Međutim bilo joj je teško da nađe izdavača, jer je čak njih 12 odbilo da objavi knjgu zato što su mislili da “deca ne žele da čitaju obimne knjige, bez crteža”. Drugo objašnjenje je bilo da „niko ne želi da čita knjige o dečaku koji trčkara okolo sa čarobnim štapićem.“ Danas je jasno koliku grešku su napravili jer je Hari Poter uslovio da mnoge generacije zavole čitanje. Samo nekoliko godina od objavljivanja prve knjige obistinila se rečenica profesorke Mek Gonagal sa početka romana: “Neće biti deteta na svetu koje neće znati njegovo ime!”

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike