Kultni mjuzikl proslavlja jubilej: "Neki to vole vruće" 30 godina na sceni "Terazija"

18.12.2020

14:51 >> 09:13

0

Predstavu su po originalnoj režiji Soje Jovanović obnovili glavni glumci iz njene podele, Rade Marjanović i Svetislav Bule Goncić, i nastavili u njoj da igr

Kultni mjuzikl proslavlja jubilej: "Neki to vole vruće" 30 godina na sceni "Terazija"
Copyright Promo / Pozorište na Terazijama

U Pozorištu na Terazijama se izvodi jedna od najdugovečnijih predstava u Beogradu, mjuzikl „Neki to vole vruće“ u režiji „prve dame pozorišne i filmske režije“ u tadašnjoj Jugoslaviji, Sofije (Soje) Jovanović, a 27. decembra biće tačno 30 godina od kada je ova predstava premijerno izvedena.

Kada se Pozorište na Terazijama posle rekonsturkucije vratilo na sadašnju adresu, predstavu su po originalnoj režiji obnovili glavni glumci iz Sojine podele, Rade Marjanović i Svetislav Bule Goncić, i nastavili u njoj da igraju do danas.

– Ovih trideset godina mi je brzo prošlo. Ne žalim i raduje me saznanje da je mnogo generacija izraslo uz našu predstavu “Neki to vole vruće”. To je bila naša dužnost, da održimo uspomenu na veliku Soju Jovanović – kaže Marjanović i u svom šaljivom maniru dodaje:

– Uzgred, sada mnogo bolje razumem žene. Biti u njihovoj koži i na visokim štiklama (barem onih 3 sata u predstavi), tokom trideset godina, je veliko iskustvo. Ljubim vas, sestre slatke!

Promo / Pozorište na Terazijama

Svetlislav Bule Goncić je objasnio da je najlepši poklon velike Soje Jovanović koji glumac može da ima, uloga sa kojom živi i koja ga ispunjava.

– Pozoriste na Terazijama je omogućilo da se ova čast i zadovoljstvo zajedno sa publikom ostvaruje punih 30 godina. U mojoj ulozi je velika zahvalnost celom ansamblu koji živi sa ovom predstavom, posebno zahvalnost onima koji nisu više sa nama, ali su u našim mislima, zahvalnost svim kolegama na skoro 500 izvođenja, velika ljubav i zahvalnost prvoj Puslici Ivani Mihić i, naravno, dugogodišnjem nosiocu repertoara Pozorišta na Terazijama, mom drugu i saputniku, Radetu Marjanoviću. Dragi svi, da se družimo jos toliko – kazao je Goncić.

Pročitajte još

Promo / Pozorište na Terazijama

Pozorište na Terazijama će putem svojih društvenih mreža, u preostalom delu meseca, sa publikom podeliti sadržaje u kojima će videti zašto je Soja Jovanović rediteljka koja je „obeležila epohu“, kako je stvarala umetnost ispunjenu optimizom istovremeno se baveći savremenim temama koje su se ticale publike, kako je publici uvek nudila smeh koji je smatrala nasušnim, i šta su njeni savremenici kroz anegdote, rekli o njoj. Prisetiće se prve postavke ove predstave, videti inserte sa proba, ali i čuti sećanja njenih učesnika.

Promo / Pozorište na Terazijama

– Zatim ćemo publici, zbog promenjenih okolnosti, kroz nastavak našeg programa #naseprice (započet u aprilu), u lajv uključenju na pozorišnom instagram profilu, predstaviti glavne aktere mjuzikla „Neki to vole vruće“ koji će ispričati kako se spremala predstava, kako je igrati jedan naslov tokom tri decenije, a zatim će moći da pitaju sve što ih bude zanimalo. Ostajemo zajedno sa pubikom i tokom decembra – poručuju iz pozorišta.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike