Kultna filmska ostvarenja na ovogodišnjem Festu: Od Kjubrika do Bergmana

25.02.2021

10:25

0

Autor: Dejan Ćirić

Festival se ovog puta održava pod sloganom Povratak u budućnost

Kultna filmska ostvarenja na ovogodišnjem Festu: Od Kjubrika do Bergmana
Copyright "Odiseja u svemiru" Profimedia

Na predstojećem, 49. izdanju Međunarodnog filmskog festivala – Fest koji će biti održan od 2. do 11. aprila, jedna od programskih celina biće posvećena kultnim filmovima koji su obeležili prethodne edicije festivala, najavili su organizatori.

U okviru selekcije “Fest-ovih 50”, u velikoj dvorani Sava Centra biće prikazano devet ostvarenja: “Odiseja u svemiru” Stenlija Kjubrika, “Limeni Doboš” Folkera Šlendorfa, “Smrt u Veneciji” Lukina Viskontija, “Zmijsko Jaje” Ingmara Bergmana, “Ponoćni kauboj” Džona Šlezingera, “Andrej Rubljov” Andreja Tarkovskog, “Tristana” Luisa Bunjuela, “Borsalino” Žaka Dereja i “Beti Blu” Žan Žaka Benea.

“Odiseja u svemiru” Profimedia

Međunarodni filmski festival Fest se ove godine održava pod sloganom “Povratak u budućnost”, s namerom da, kao najveća i nadaleko poznata filmska manifestacija u zemlji i regionu, doprinese ponovnom oživljavanju bioskopskih platna i povratku filmske publike u bioskope.

Pročitajte još

Organizator je Centar beogradskih festivala, pod pokroviteljstvom Grada Beograda i uz podršku Ministarstva kulture i informisanja.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike