Ovogodišnji Fest u znaku nove verzije kultnog filma "Kum 3" uz još 70 premijera

19.02.2021

10:30 >> 13:39

0

Festival se održava pod sloganom Povratak u budućnost s namerom da kao jedna od najznačajnijih filmskih manifestacija doprinese ponovnom oživljavanju veliko

Ovogodišnji Fest u znaku nove verzije kultnog filma "Kum 3" uz još 70 premijera
Copyright Profimedia

Međunarodni filmski festival – Fest, održaće se 49. put od 2. do 11. aprila, kada će biti prikazano više od 70 premijernih filmova.

Festival se ove godine održava pod sloganom “Povratak u budućnost“ s namerom da kao najveća i jedna od najznačajnijih filmskih manifestacija u zemlji i regionu, doprinese ponovnom oživljavanju velikog platna i povratku publike u bioskope.

S posebnom pažnjom selektovan, ovogodišnji festivalski program predstaviće više od 70 premijernih filmova najnovije svetske kinematografije u sedam programskih celina, koje će publika moći da pogleda u bioskopskim salama Centra Sava, Kombank dvorane, Doma omladine Beograda i Cineplexx-a. Posebno je značajno što će sledeća godina biti u znaku 50. FEST-a, a u susret jubileju, ove godine FEST-ova publika imaće prilike da na velikom platnu Sava Centra pogleda kultne filmove koji su obeležili prethodne edicije festivala u okviru programa FEST-ovih 50.

Promo / Dušan Milenković

Na svečanom zatvaranju Festa, 11. aprila, u udarnom terminu u Sava Centru, premijerno u Srbiji biće prikazana nova, premontirana verzija kultnog filma “Kum 3” Frensisa Forda Kopole, u kome igraju Al Paćino i Endi Garsija, nastala povodom 30-godišnjice od prvog prikazivanja tog ostvarenja.

Poslednje poglavlje sage o porodici Korleone dobilo je i nov naziv: “Kum, Epilog: Smrt Majkla Korleonea”, kojim Kopola odaje počast piscu originalnog romana i scenaristi Mariju Puzu, a uključuje naslov koji su izvorno i namenili za treći deo “Kuma”.

Profimedia

Za potrebe nove verzije, Kopola je napravio nov početak i kraj filma, i u novom ruhu “spakovao” određene scene, kadrove i muziku.

Pročitajte još

Fest će ove godine biti održan uz poštovanje svih mera Vlade Republike Srbije i Kriznog štaba. Kako navode iz direkcije, organizacionom timu festivala je prioritet zdravlje i bezbednost publike, gostiju i festivalskog tima.

Informacije o početku prodaje karata biće naknadno objavljene.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike