Ko je bio Bojsi? Detalji iz privatnog života čuvenog glumca

19.09.2021

14:40 >> 14:42

0

Autor: Dejan Ćirić

Igrao je u više od 70 televizijskih serija, sedam filmova i nekoliko radio-drama

Ko je bio Bojsi? Detalji iz privatnog života čuvenog glumca
Copyright Džon Čalis/Profimedia

Popularni glumac iz serije “MućkeDžon Čalis preminuo je danas u 79. godini života.

„Sa velikim bolom u srcu donosimo vam tužne vesti. Naš i vaš dragi prijatelj Džon Čalis je umro mirno u snu posle duge borbe sa rakom. Uvek će biti voljen jer je bio Bojsi i ostavio je veliko umetničko zaveštanje koje će mnogima da donosi radost i narednih godina. Zamolićemo vas da poštujete privatnost Džonove porodice i prijatelja u ovom teškom trenutku i uveravamo vas da će u bliskoj budućnosti biti prilike da proslavimo Džonov život – kada će svi biti dobrodošli. Porodica je zamolila da umesto cveća, pošaljete donacije njegovim omiljenim organizacijama za životinje“, stoji u saopštenju o smrti omiljenog glumca.

Džon Čalis/Profimedia

Čalis se ženio četiri puta, tri braka je završio razvodom i nema dece. Od 1990. godine je bio u braku sa Kerol Dejvis, sa kojom živeo na imanju u Vigmoru.

Hobi su mu bili kriket, baštovanstvo i istorija, a poznato je i da navijao za fudbalski klub „Arsenal“.

Džon Čalis je rođen u Bristolu 16. avgusta 1942. godine, ali se već naredne sa porodicom preselio u jugoistočni deo Londona, gde je odrastao. Nakon što je završio srednju školu, radio je kao mladi agent za prodaju nekretnina, ali je ubrzo počeo da se bavi glumom.

Igrao je u više od 70 televizijskih serija, sedam filmova i nekoliko radio-drama. Imao je značajne uloge i u londonskim i njujorškim pozorištima, ali je najpoznatiji po liku Terensa Obrija Bojsija u britanskoj seriji „Mućke“, koja je premijerno emitovana na televiziji Bi-Bi-Si od 1981. do 1991, uz povremene božićne specijale koji su prikazivani sve do 2003. godine.

Džon Čalis Printscreen Loose Women

Bojsi je 2005. godine dobio i sopstveni spin-of serijal koji u 32 epizode, podeljene u četiri sezone, prati njegov život nakon što je bio prinuđen da sa suprugom i sinom pobegne iz Pekama i naseli se na imanju u Šropširu. Neke scene su snimane na pravom Čalisovom imanju.

Napisao je dve autobiografske knjige „Biti Bojsi“ i „Posle Bojsija“. U prvoj je predstavljen period Džonovog života do 1985. godine, kad su „Mućke“ postale popularna serija u Britaniji, dok u drugom delu autobiografije opisuje vrhunac svoje popularnosti u „Mućkama“, šta se dešavalo iza scene tokom snimanja i kako se provodila glumačka ekipa.

Džon Čalis/Profimedia

Čalis je bio veliki poštovalac Srbije i Beograda, i često je to isticao. Snimio je dokumentarni film „Bojsi u Beogradu“ i podneo zahtev za srpsko državljanstvo.

Prvi put je sa suprugom Kerol posetio Beograd 2013. godine. Za vreme poplava u Srbiji 2014. godine Čalis je na svom Tviter profilu postavio brojeve računa na koje se može uplatiti pomoć i apelovao da se pomogne. Sedam godina kasnije, u januaru 2020, Čalis je ponovo došao u Beograd kako bi učestvovao u snimanju dokumentarnog filma „Bojsi u Beogradu“, koji je pokušao da odgovori na pitanje zašto svi u Srbiji obožavaju „Mućke“.

Film je premijerno prikazan u Srbiji 15. oktobra prošle godine, ali Čalis, zbog ograničenja usled pandemije koronavirusa, nije mogao da prisustvuje.

Pročitajte još

Planirao je da uskoro ponovo poseti srpsku prestonicu, ali nažalost, smrt ga je sprečila.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike