Kad bi Sombor bio Holivud: Mira Banjac za prošlost i budućnost

21.06.2021

11:57 >> 12:25

0

Autor: Dejan Ćirić

Na festivalu će biti prikazano 15 filmova

Kad bi Sombor bio Holivud: Mira Banjac za prošlost i budućnost
Copyright Mira Banjac ATA Images/Antonio Ahel

Treći Somborski filmski festival biće otvoren 13. jula, u 21 čas, u Atrijumu Gradske kuće projekcijom filma „Koncentriši se, baba“, u čast glavne glumice u tom ostvarenju Mire Banjac, koja je ovogodišnja dobitnica nagrade „Specijalni Ernest“ za „dosadašnji i budući doprinos dobrim filmovima“, saopštili su danas organizatori.

Mira Banjac ATA Images /Antonio Ahel

Na festivalu koji organizuje somborski Kulturni centar „Laza Kostić“, biće prikazano 15 filmova od 13. do 16. jula, a na njegovom zatvaranju nagrada nazvana po filmskom pioniru iz Sombora Ernestu Bošnjaku biće uručena prošlogodišnjem dobitniku Slavku Štimcu.

Kako je najavljeno, festival će imati takmičarski Glavni program i Selekciju mladih autora, kao i selekcije Kad bi Sombor bio Holivud, Filmski matine za decu i Panoramu švedskog filma, koja u saradnji sa ambasadom Švedske donosi ostvarenja čije su projekcije održane na značajnim evropskim festivalima prethodnih godina.

Sombor Printscreen/ Youtube

Selektor programa Dejan Dabić je izjavio da i treće izdanje festivala nastoji da ukaže da Sombor ima značajan filmski potencijal koji bi mogao biti još više iskorišćen u godinama koje slede, dok je direktorka festivala i KC „Laza Kostić“ Vesna Šašić istakla da je cilj organizatora, između ostalog, da promovišu domaće filmsko stvaralaštvo u najlepšim ambijentima.

Pročitajte još

Programi Somborskog filmskog festivala biće održavani, uz besplatan ulaz za posetioce, u Atrijumu Gradske kuće, Dvorištu Gradskog muzeja, Kabareu Narodnog pozorišta i na Trgu Svetog Ðorđa, a organizatori tek treba da saopšte koji će filmovi biti prikazani.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike