Istinita priča o kultnom bendu: Snima se serija o "Rolingstonsima"

15.12.2020

10:39 >> 18:46

0

Članovi su dali dozvolu producentima za snimanje ove biografske priče, uz odobrenje da se koristi njihova muzika

Istinita priča o kultnom bendu: Snima se serija o "Rolingstonsima"
Copyright The Rolling Stones / Profimedia

Biografska televizijska serija o najvećem rokenrol bendu na svetu The Rolling Stones u fazi je izrade, najavio je The Hollywood Reporter.

Projekt razvija kanal “FX”, a nadgledaće ga autor knjiga “About A Boy” i “High Fidelity”, slavni britanski pisac Nik Hornbi, kao i producenti serije “The Crown”.

Izvršni direktor FX-a Džond Lendgraf potvrdio je vest uz napomenu da su u “naprednim razgovorima” za seriju.

Priča će pratiti slavni bend tokom njihovih prvih godina rada, posebno mapirajući period od početka šezdesetih, formiranje benda, prve nastupe, proboj na svetskoj sceni, brojne skandale sa alkoholom i narkoticima, izlazak ključnih ploča, smrt prvog gitariste Brajana Džonsa, a radnja bi se navodno okončala 1972. godine s izlaskom albuma “Exile na Main Street”.

Bend je dao dozvolu producentima za snimanje ove biografske priče, uz odobrenje da se koristi njihova muzika u seriji.

Profimedia

Ranije ove godine, The Rolling Stones ponovno su izdali album “Goats Head Soup” iz 1973. godine u luksuznom boks set pakovanju, koje uključuje i prethodno neobjavljenu saradnju sa Džimijem Pejdžom numeru “Scarlet”, te još dva nikad objavljena singla “Criss Cross” i “All The Rage”.

Stonsi su, takođe, u aprilu objavili singl “Living in a Ghost Town”, svoj prvi novi studijski materijal od 2016. godine.

U pesmi obojenoj sirovim bluzom se u jednom stihu pominje i kriza nastala usled epidemije korona virusa, o kojoj Mik Džeger peva: „Život je prelep, ali smo sada u karantinu/Osećam se kao duh, koji živi u gradu duhova”

– Mislili smo da će odjeknuti u vremenu u kojem živimo – rekao je Mik, koji je za Epl mjuzik i otkrio da je pesma napisana za „10 minuta” tokom džem sešna u februaru.

Profimedia

– Nije napisana o ovom vremenu, već o mestu punom života, a sada kada je sve lišeno života, morali smo da progovorimo – kazao je Džeger.

U prvoj verziji pesme, kako je istakao, bilo je puno reči o kugi i sličnim izazovima.

– Kit Ričards i ja smo pomislili da treba da je objavimo. Rekao sam da moramo da napišemo nove stihove, jer su neki dobri, a neki čudni i dosta mračni – rekao je ser Mik i dodao da je na neki način “bilo jezivo kada je pesma zaživela” i da zvuči kao da je stvorena „u svemiru”.

– Ali mi se dopada kako je na kraju ispala.

Pročitajte još: Metalika: Slava i humanost; Na prodaju sve što dotaknu rukama

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike