Intimni detalji iz života kontroverzne prve dame: Snima se novi film o slavnoj Džeki Kenedi

14.06.2021

09:46 >> 10:10

0

Autor: Dejan Ćirić

Ostvarenje 37 Heavens će doneti priču o ljubavnom odnosu Kenedijeve i britanskog lorda Dejvida Harleča

Intimni detalji iz života kontroverzne prve dame: Snima se novi film o slavnoj Džeki Kenedi
Copyright Džeki Kenedi/Profimedia

Portret nekadašnje prve dame Amerike prikazan je poslednji put pre pet godina na velikom platnu. Tada se u ulozi Džeki Kenedi našla Natali Portman, a ova potresna biografska priča o jednoj od najintrigantnijih žena u istoriji, jednostavno nazvana „Džeki“, našla se i u trci za nagradu Oskar. Deadline piše da je u pripremi novi film, koji će se baviti najmanje poznatim poglavljem iz života kontroverzne prve dame SAD.

Džeki Kenedi Profimedia

Uloga obožavane, istovremeno i omražene Džeki poverena je bivšoj Bondovoj devojci, Džemi Arterton.

Prema navodima pomenutog američkog magazina, film „37 Heavens“ će doneti priču o ljubavnom odnosu Kenedijeve i britanskog lorda Dejvida Harleča, prenosi euronews.rs. Tog ratnog veterana i nekadašnjeg britanskog ambasadora u Beloj kući igraće Gaj Pirs, kog je domaća publika nedavno imala priliku da ga gleda u izuzetno hvaljenoj seriji „Mer iz Istauna“ sa Kejt Vinslet u glavnoj ulozi.

Džeki i Džon Kenedi/Profimedia

Snimanje je planirano za početak 2022. godine, scenarista je Stiv Ostin, a režija je poverena Marku Mundenu.

– Dok čitate scenario, koji je toliko živopisan i stvaran, pritom i vrlo intiman, imate utisak da se nalazite u nekom drugom vremenu i na nekom drugom mestu. Film obećava da bude snažna, duboka romansa, koja neće biti opterećena istorijom. Glavne uloge su poverene glumcima koji će oživeti fascinante i živopisne figure, sa svim njihovim složenim karakterima – potvrdio je za Deadline jedan od producenata filma.

Džeki i Džon Kenedi/Profimedia

Film prati Kenedijevu, koja 1967. odlazi u posetu Kambodži, u pratnji je Lorda Harleča, a lični su gosti princa Sihanouka koji očajnički želi da obnovi diplomatske veze sa Sjedinjenim Državama. Harleč je stari prijatelj porodice Kenedi, i u tom momentu odnedavno udovac. Iako je u tajnoj misiji Roberta Kenedija, kako bi pregovarao o okončanju rata u Vijetnamu, poseta je za njega i prilika da provede sedam dana sa ženom koju voli.

Džeki Kenedi/Profimedia

Pod čarolijom misterioznih drevnih ruševina Angkor Vata i daleko od histerije „Džeki-manije“, Kenedijeva se približava Dejvidu. Povezuje ih tuga, a njihova veza se produbljuje…

Podsetimo, privatna pisma između njih su otkrivena pre nekoliko godina, uključujući i predloženi „tajni brak“, koji je Džeki odbila. Ubrzo nakon putovanja u Kambodžu, nekadašnja američka prva dama se udala za Aristotela Onazisa.

Džeki Kenedi i Aristotel Onazis/Profimedia

Čuvenu Džeki igralo je nekoliko glumica, a njena životna priča bila je predmet brojnih dokumentarnih filmova i televizijskih drama.

Džema Arterton zvezda je holivudskih blokbastera “Sudar titana”, “Džejms Bond: Zrno utehe”, “Princ Persije: Pesak vremena” i “Kingsman: Početak”.

Džema Arterton/Profimedia

U trileru “Rizična igra” igrala je sa Benom Aflekom i Džastinom Timberlejkom, dok se u filmu “Vita and Virginia” našla u kadru sa drugom Bondovom devojkom, Evom Grin, i to u priči o strastvenoj romansi između književnice Virdžinije Vulf i aristokratske pesnikinje Vite-Sakvil Vest.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike