Građanin heroj: Besplatan pozorišni program u okviru Bitef zone

05.06.2021

11:12

0

Autor: M. Cukić

Predstave govore o građanskom herojstvu, svaka iz svog ugla i kroz drugu prizmu osvetljavajući mogućnosti građanskog herojskog delanja u novom vremenu

Promo / Bitef teatar

U okviru programa “Bitef zona”, tokom ovog meseca u Bitef teatru, beogradska publika može besplatno odgledati osam gostujućih predstava.

Iz Narodnog pozorišta Leskovac, mnogostruko nagrađen komad mlade spisateljice Isidore Milosavljević “Ako se probudiš ili kao da je važno” u režiji Nenada Todorovića (12. jun); zatim predstavu “4 boje 5 pištolja” mladih Beogradskih studenata glume u režiji Janka Cekića (11. jun); kao i komad Kruševačkog pozorišta i Art teme “Svaki put kao da je prvi” u režiji Jovane Tomić (18. jun).

Promo / Bitef teatar

Na repertoaru narednog dana je predstava Regionalnog pozorišta Novi Pazar “Ako dugo gledaš u ponor” u režiji Zlatka Pakovića; dok će “Kiseonik” u režiji Milje Mazarek biti odigran sledeće veče 20. juna.

Promo / Bitef teatar

Predstavu Hleb teatra “Telo pamti” u režiji Sanje Krsmanović Tasić publika će gledati 26. juna, a premijeru komada “Udarna vest” autora Minje Bogavac i Marka Grubića 27. juna.

U programu ovogodišnje Bitef zone “Građanin heroj”, ove predstave govore o građanskom herojstvu, svaka iz svog ugla i kroz drugu prizmu osvetljavajući mogućnosti građanskog herojskog delanja u novom vremenu.

Promo / Bitef teatar

– Osim što govore o herojstvima različnih vrsta njihovo gostovanje i potpuno besplatno igranje za građane Beograda i samo je herojski čin u kulturi. Predstave nastale pod estetskim širokim kišobranom poetike Bitefa, apsolutno zavređuju vašu pažnju, a Bitef teatar i gostujuće trupe igraju ih na poklon i na radost eventualno širih mogućnosti kulturnog događanja nakon zauzdane epidemije – pobedi koju svi priželjkujemo – poručuju iz Bitefa.

Pročitajte još

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Najčitanije vesti