"Gospođa ministarka" iz Hrvatske večeras otvara Sterijino pozorje

18.06.2021

16:36 >> 15:07

0

Komad Hrvatskog narodnog kazališta Ivan pl. Zajc Rijeka gostovaće i u nacionalnom teatru u Beogradu

"Gospođa ministarka" iz Hrvatske večeras otvara Sterijino pozorje
Copyright Gospođa ministarka / Promo / Narodno pozorište

Hrvatsko narodno kazalište Ivan pl. Zajc Rijeka gostuje u Narodnom pozorištu sa predstavom “Gospođa ministarka” 20. juna na Velikoj sceni sa početkom u 20 časova, a večeras otvara ovogodišnje Sterijino pozorje na sceni Srpskog narodnog pozorišta.

Adaptaciju, režiju i izbor muzike ovog komada uradila je Tatjana Mandić Rigonat, a projekat je posvećen nacionalnoj prvakinji Oliveri Baljak koja ovom predstavom u ulozi Živke Popović slavi 40 godina umetničkog rada.

“Gospođa ministarka” kultno delo srpskog komediografa Branislava Nušića, svoju poslednju premijeru u riječkom Kazalištu je imala pre 60 godina.

SNP Wikimedia/Dennis Jarvis

U predstavi se, između ostalih, koristi i pesma Momčila Bajagića po stihovima Dušana Kovačevića “Pada vlada” iz filma “Profesionalac” i kompozicija Dejana Petrovića “Vrteška”.

Pročitajte još

– U briljantnoj i razigranoj režiji Tatjane Mandić Rigonat i izvrsnoj scenografiji Stefana Katunara, u izvedbi hrvatske drame riječkog HNK Ivana pl. Zajca nakon 60 dugih godina premijerno je odigrana Nušićeva “Gospođa ministarka”. Smeh, ponekad gorak, ostavio je duboki trag u publici koja je snažnim i srdačnim pljeskom i povicima “Bravo” nagradila ovu izvrsnu predstavu koju smo dugo čekali – izvestio je “Radio Rijeka” nakon premijere.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike