Feđa Stojanović ispraćen na večni počinak: Još je u tebi bilo ljubavi za život (FOTO)

09.05.2021

13:28 >> 04:48

0

Autor: Dejan Ćirić

Poznati glumac preminuo je u 5. maja u 73. godini života

Feđa Stojanović ispraćen na večni počinak: Još je u tebi bilo ljubavi za život (FOTO)
Copyright Milan Maricic/ATAImages

Feđa Stojanović je nažalost još jedan od mnogih umetnika koje smo izgubili tokom poslednjih meseci, a iza koga će ostati dubok trag i brojne uloge zbog kojih neće biti zaboravljen.

Nakon današnje komemoracije u Ateljeu 212, matičnoj kući velikog glumca, na Novom groblju u Beogradu održana je kremacija.

Poslednjem ispraćaju su, pored članova porodice i Feđine ćerke Zoje, prisustvovale i mnoge Stojanovićeve kolege sa kojima je dugi niz godina delio scenu i filmski i televizijski kadar.

Voja Brajović, Branko Cvejić, Branka Petrić, Branislav Trifunović, Ivan Jevtović, Jelena Gavrilović, Gorica Popović, Milica Kralj, Nebojša Cile Ilić, Nela Mihailović, Goran Sultanović i mnogi drugi, okupili su se na Novom groblju da dragom kolegi i prijatelju upute poslednji aplauz.

Milan Maricic/ATAImages

Milan Maricic/ATAImages

Milan Maricic/ATAImages

Milan Maricic/ATAImages

– Tvoj odlazak nismo očekivali, kako je moguće da naš drug, čovek takve životne snage, takvog duha, pun radosti i smeha ode tako brzo. Prerano druže naš, još je u tebi bilo ljubavi za porodicu, za prijatelje, za život – rekla je u svom govoru Gorica Popović koja nije mogla da zadrži suze.

Milan Maricic/ATAImages

Milan Maricic/ATAImages

Milan Maricic/ATAImages

Milan Maricic/ATAImages

Milan Maricic/ATAImages

Feđa Stojanović je rođen 31. januara 1948. godine, u Aleksincu, u porodici učitelja. Nakon nekog vremena, porodica se seli za Beograd, otac završava prava i menja profesiju, a majka počinje da vodi dramsku sekciju u kojoj Feđa stiče ljubav prema glumi. Prvu ulogu dobija u filmu “Nikoletina Bursać”. Tri puta pokušava da upiše filmsku režiju, ali bezuspešno. Iz inata upisuje prava, da bi na trećoj godini prešao na glumu u klasu profesora Milenka Maričića. Legendarna Mira Trailović ga poziva u “Atelje 212″, i time se ostvaruje veliki san ovog umetnika koji će ostati upamćen po velikom broju uloga koje je ostvario u Ateljeu 212, Zvezdara teatru, Jugoslovenskom dramskom pozorištu, Teatru Madlenianum, Malom pozorištu “Duško Radović”, Pozorištu “Boško Buha”, ali i po ulogama u mnogobrojnim televizijskim serijama i filmovima kao što su “Tamo i ovde”, “Ljubav i drugi zločini”, “Čarlston za Ognjenku”, “Flert”, “San zimske noći”,  “Mala noćna muzika”, “T.T. Sindrom”, “Kupi mi Eliota”, “Lepa sela, lepo gore”, “Višnja na Tašmajdanu”, “Istine i laži”, “Žigosani u reketu”, “Vojna akademija”, “Montevideo, bog te video”, “Ulica lipa”, “Selo gori, a baba se češlja”, “Moj rođak sa sela”, “Bela lađa”, “Košarkaši”, “Stižu dolari”, “Porodično blago”, “Srećni ljudi”, “Bolji život”, “Šešir profesora Koste Vujića”…

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike