FEDIS: U trci za nagradu "Zlatna antena" 13 domaćih igranih serija

04.09.2021

15:54 >> 16:10

0

Jedanaesti međunarodni Festival drama i serija održava se od 5. do 7. oktobra u Domu omladine Beograda

FEDIS: U trci za nagradu "Zlatna antena" 13 domaćih igranih serija
Copyright Svetlana Bojković dobitnica "Zlatne antene" 2020. godine / AtaImages / PVJ

Direkcija festivala igranih televizijskih serija “Fedis” sastavila je listu od 13 naslova koji će se takmičiti za nagradu “Zlatna antena” u 11. izdanju te manifestacije, prema odluci selektora i Organizacionog saveta.

U konkurenciji se nalaze TV serije premijerno prikazane u sezoni 2020/2021 na TV stanicama u Srbiji, među kojima su komedije “Kaljave gume” Miodraga i Mie Ćertić (RTS 1), “Kamiondžije D.O.O.” Filipa Čolovića (RTS 1) i “Zlatni dani” Marka Sopića (Superstar TV, Pink), oba serijala prema scenariju pokojnog autora Gordana Mihića.

Serija “Kamiondžije d.o.o” Foto: 24sedam/Goran Sivački

Takođe su u selekciji za nagrade triler serije “Jedini izlaz” Darka Nikolića (Superstar TV, RTS 1), “12 reči” Jelene Stolice (Superstar TV, Prva), “Kosti” Saše Hajdukovića (RTS 1), “Kalkanski krugovi” Milana Karadžića (Superstar TV, RTS 1), “Porodica” Bojana Vuletića (Superstar TV, RTS 1).

Mirjana Karanović i Boris Isaković Promo/ “Porodica”

Za glavnu nagradu će se boriti i telenovela “Tajne vinove loze” grupe autora i reditelja (Superstar TV, RTS 1), kao i kriminalistička priča “Klan” Bobana Skerlića (Superstar TV, RTS 1).

Promo/Klan

Kako je danas u trendu da se domaći bioskopski filmovi pretvaraju u serije, tako će se u konkurenciji naći ostvarenja “Vikend sa ćaletom” Miroslava Momčilovića (Nova S) kao serijal iz 7 epizoda, “Četiri ruže” Vasilija Nikitovića (Prva) iz 6 epizoda, i “Mama i tata se igraju rata” Gordana Kičića (RTS 1) od 10 nastavaka, prema filmu “Realna priča”.

Nina Janković i Gordan Kičić Promo/Realna priča

Jedanaesti međunarodni Festival drama i serija FEDIS, održava se od 5. do 7. oktobra u Domu omladine Beograda.

Pročitajte još

Bogat prateći program se sastoji od obeležavanja godišnjice naših legendarnih serija, bindžovanja TV serija iz regiona, tribina posvećenih regionalnoj saradnji u oblasti TV produkcije, premijernog prikazivanja serija koje ćemo gledati naredne sezone i dodela nagrada Zlatna antena.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike