„Kalkanski krugovi“: Završno poglavlje i pitanja bez odgovora

18.04.2021

19:05 >> 19:07

0

Autor: Dejan Ćirić

Hoće li, posle svega što je preživeo sa Petrom, Žarko Laušević imati svoje mesto i u drugoj sezoni serije?

„Kalkanski krugovi“: Završno poglavlje i pitanja bez odgovora
Copyright Promo/Firefly

Serija „Kalkanski krugovi“ izazvala je veliku pažnju javnosti neobičnom radnjom i raspletom koji nikoga nije ostavio ravnodušnim. Večerašnja, poslednja epizoda, mnoga pitanja je ostavila bez odgovora koje ćemo, verovatno, dobiti u nastavku ove sjajne serije. Neka od njih prenosimo u ovom tekstu, a sudeći po svemu, jezive misterije Zabrana će tek izroditi neočekivane i šokantne događaje i istine.

Promo/Firefly

Hoće li Maksina žena Danica preživeti?

Kao što smo videli, Veliborove reči “Zabran nekome daje, nekome uzima” u poslednjoj epizodi pokazala se tačnom. Mada Maksi više ne trebaju lekovi, zahvaljujući zabranskoj zemlji, pitanje je šta je ovim dogovorom sa Veliborom izgubio. U poslednjoj epizodi vidimo da se Danica oseća sve lošije. Očigledno je ona cena Maksinog izlečenja. Da li će Zabran Maksi oduzeti Danicu?

Ko je lik koji se pojavljuje na kraju serije sa Svetlanom, a koga tumači Igor Đorđević?

Glumca Igora Đorđevića od početka serije “Kalkanski krugovi” gledali smo u ulozi Konstantina Markovića, oficira kog su obuzele zabranske tajne i koji je u Zabranu i poludeo. Međutim, Igora viđamo i u poslednjoj epizodi serije, i to kao Svetlaninog partnera koji dolazi po nju iz Beograda i moli je da prestane da ga davi sa “izmišljotinama” iz Zabrana. On ima sreće što nije video sliku svog predaka na tabli u Svetlaninoj kući u Aranđelovcu. Koja će biti njegova uloga u nastavku serije?

Promo/Firefly

Zašto je Milanka pocepala čaršav?

Videli smo trenutak kada je Bora, Milankin otac negde na početku serije pocepao deo Milankinog čaršava, dok je spavala. Kasnije smo videli i da ga je odneo u Zabran kod Baba Gube kako bi je zamolio da Milanka ostane u Dolu. I to mu se i ostvarilo. Međutim, u poslednjoj epizodi vidimo i da Milanka cepa čaršav. Koja će biti njena želja? Možda da beba ipak nestane, i da u inat Bori ona ipak ode iz Dola? Ili možda čak i nešto gore od toga?

Koja sudbina čeka Dejana i Svetlanu?

Videli smo da su Dejan i Svetlana na kraju serije ostali zajedno. Uprkos tome što Svetlana zna da su ona i Dejan najverovatnije u srodstvu. Kako su njih dvoje to objasnili – možda ih jedno drugom privlači zabransko ludilo? U svakom slučaju, naredna sezona trebalo bi da nam donese rasplet ove ljubavne priče. Hoće li Dejan i Svetlana ostati zajedno?

Šta će biti sa Verom i Dejanom?

Prva ljubav zaborava nema. A u Dejanovom i Verinom slučaju videli smo – ta ljubav traje decenijama. Iako su oboje poslušali Gordanin savet i udaljili se jedno od drugog, pitanje je hoće li i njihova srca poslušati razum. Da li je Verina i Dejanova priča zasita gotova?

Promo / Firefly

Šta znači narukvica koju je baba Guba poklonila Dejanu?

Poslednja scena iz desete epizode za mnoge je verovatno ostala i najupečatljivija. Trenutak susreta Dejana sa baba Gubom bez sumnje je mnogima podigao kosu na glavi. Ipak, ostavimo li po strani taj jeziv momenat, ostaje veliko pitanje – koja je simbolika te scene? Šta znači narukvica koju je baba Guba poklonila Dejanu? Da li to znači da je sada i on proklet da nikada ne ode iz sela Dol?

Šta će biti sa Petrom?

Jedno od najvažnijih pitanja koje nam ostaje neodgovoreno na kraju prve sezone jeste – šta će biti sa Petrom? Veliborov sin u poslednjoj epizodi pokazao je svoju nekontrolisanu stranu i verovatno ubio čoveka. Hoće li zbog ovog čina on ipak biti priveden i zatvoren u instituciju od koje je Velibor sve vreme pokušavao da ga spase?

Promo/Firefly

Hoćemo li gledati Žarka Lauševića i u nastavku serije?

Velibor je ključni lik cele serije. Videli smo da je on prvo dete Zabrana. Karika koja povezuje svu ostalu decu Zabrana, ali i jedini koji zna celu istinu o tajnama i magičnim svojstvima ovog misterioznog mesta. Hoće li posle svega što je preživeo sa Petrom Žarko Laušević imati svoje mesto i u drugoj sezoni serije?

Da li će Maksa sagraditi hotel u Zabranu?

Ovo bi trebalo da bude jedno od najvažnijih pitanja druge sezone? Od izgradnje hotela u Zabranu sve je i počelo. Sada, kad je Maksa dobio Veliborov pristanak pod njegovim uslovima da se hotel ipak gradi i kada je Dejan napravio idejno rešenje koje će poštovati Zabran, ostaje pitanje da li će hotel zaista biti i izgrađen?

Promo / Firefly

Šta su bunar i kula?

Zdravkine reči teško se zaboravljaju. Momčilo, Dejanov otac, gradi bunar i kulu. Zašto? Zašto se taj bunar i ta kula pominju i u pismima oficira Markovića? Hoćemo li saznati šta su bunar i kula u nastavku serije?

Najvažnije pitanje – Ko je baba Guba?

Odgovor nam ostaje nejasan i posle finala prvog serijala. Iako je jasno da je Svetlanina rođaka i da ima veze sa devojkom dovedenom u Zabran, pitanje je i dalje bez odgovora. Ko je Vidosava i zašto je njena priča i dalje misterija, piše Filmitv.rs

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike