Emotivna reakcija publike na "Nečistu krv" u Vranju, rodnom gradu Bore Stankovića

29.08.2021

11:15 >> 12:41

0

Glumac Feđa Štukan dobio je specijalnu nagradu za izuzetno glumačko ostvarenje za ulogu Kolja na festivalu u Nišu

Emotivna reakcija publike na "Nečistu krv" u Vranju, rodnom gradu Bore Stankovića
Copyright Feđa Štukan / Promo / Nečista krv / Miloš Stanković

Ekipa filma “Nečista krv – Greh predaka” sinoć je pozdravljena burnim i emotivnim aplauzom na premijeri u pozorištu “Bora Stanković” u Vranju, rodnom gradu velikog pisca. Publici su se poklonili Katarina Radivojević, Aleksandar Ristoski, Marko Grabež i reditelj filma Milutin Petrović.

Dok je ekipa na turneji po srpskim gradovima, film je osvojio još jednu nagradu. Glumac Feđa Štukan dobio je specijalnu nagradu za izuzetno glumačko ostvarenje za ulogu Kolja u filmu “Nečista krv- Greh predaka” na 56. Filmskim susretima u Nišu.

Ekipa “Nečiste krvi” / Promo / Miloš Stanković

Film je do sada proglašen za najbolji film po izboru publike na 28. Evropskom filmskom festivalu Palić, osvojio je i prvu nagradu na 45. Festivalu filmskog scenarija u Vrnjačkoj banji (za scenaristu Vojislava Nanovića i autora adaptacije scenarija Milenu Marković), dok je čitav glumački ansambl dobio nagradu za najbolje glumačko ostvarenje na Dunav Film Festu.

Pročitajte još

Bioskopska distribucija u Srbiji i celoj Evropi počela je istovremeno, 26. avgusta, i sa velikim iščekivanjem publike otvarila jesenju sezonu bioskopa.

Ovaj film od nacionalnog značala podržali su Filmski centar Srbije, Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, MEDIA fond Kreativne Evrope i Delegacija EU u Srbiji.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike