Dvadeset odabranih: Talentovani mladi muzičari u Ustanovi Gvarnerius

22.04.2021

11:21

0

Flautista Strahinja Radoičić, uz klavirsku saradnju Meri Bojić-Radojčić izvešće dela Baha, Takemicua, Hindemita, Telemana i Rajnekea

Dvadeset odabranih: Talentovani mladi muzičari u Ustanovi Gvarnerius
Copyright Promo / Ustanova Gvarnerius

Talentovani mladi muzičar, flautista Strahinja Radoičić nastupiće u Ustanovi Gvarnerius sutra 23. aprila, s početkom u 19 časova, a uz klavirsku saradnju Meri Bojić-Radojčić izvešće dela Baha, Takemicua, Hindemita, Telemana i Rajnekea.

Ovaj koncert je deo projekta “Dvadeset odabranih”, koji Ustanova Gvarnerius realizuje u saradnji sa Domom omladine Beograda, u okviru kojeg će, na dvadeset koncerata tokom 2021. godine, nastupiti mladi umetnici klasične muzike iz cele Srbije, po izboru selektora Jovana Kolundžije, našeg proslavljenog violiniste. Ulaz je slobodan uz obavezne rezervacije zbog ograničenog broja mesta.

Strahinja Radoičić svira flautu od svoje sedme godine i trenutno je student III godine osnovnih studija na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Ljubiše Jovanovića.

Pixabay

Tokom školovanja usavršavao se na majstorskim kursevima renomiranih flautista poput Petra-Lukasa Grafa, Trevora Vaja, Pjer-Iv Artoa, Jubina Kima, Kristine Fasbender, Ditera Flurija, Ljubiše Jovanovića, Vilijama Beneta, Filipa Alan-Duprea, Karlosa Brunela i Alene Valentin.

Izuzetne uspehe ostvario je na domaćim i međunarodnim takmičenjima, izdvajajući laureate i I nagrade na Susretu flautista “Tahir Kulenović”, Valjevo (2018, 2019, 2020), međunarodnom takmičenju “Davorin Jenko” (2017, 2020) i Republičkom takmičenju učenika muzičkih i baletskih škola Srbije. Dobitnik je i II mesta na takmičenju iz izvođenja savremene srpske muzike “ReConstruction” u Beogradu 2019. godine.

Pročitajte još

Nastupao je na mnogobrojnim koncertima kao solista i kao član kamernih i orkestarskih ansambala. Višegodišnji je član Filharmonije mladih “Borislav Pašćan”.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike