Berlinale odloženo za mart: Filmovi u onlajn trci za Zlatnog medveda

19.12.2020

08:49 >> 11:30

0

Pobednici i izbor ostvarenja biće predstavljeni berlinskoj publici u junu

Berlinale odloženo za mart: Filmovi u onlajn trci za Zlatnog medveda
Copyright Profimedia

Međunarodni filmski festival u Berlinu, koji se tradicionalno održava u februaru, odložen je za mart i jun, a takmičenje će biti upriličeno onlajn zbog pandemije korona virusa, saopštili su organizatori, a prenosi Variety.

Predstojeće 71. izdanje Berlinala biće održano u dva dela, kako su istakli, program festivala biće objavljen u februaru; međunarodni žiri će gledati takmičarske filmove u martu u Berlinu i biraće dobitnike nagrada, a pobednici i izbor filmova biće predstavljeni berlinskoj publici u junu.

Pročitajte još

Umetnički direktor Carlo Chatrian rekao je:

– Kao odgovor na vreme u kojem živimo, odlučili smo da svoju ponudu podelimo na dva različita, ali povezana događaja i na taj način ispunimo misiju Berlinala. Iako će u martu filmska industrija biti okupljena (na mreži) i moći će da podrži i osvetli našu selekciju, leti će – poput novog početka, 70 godina nakon prvog izdanja – naša publika moći da slavi stvaraoce filma i njihove ekipe, u pozorištima i pod vedrim nebom. Ovo daje priliku da doživite različite sekcije i profile festivala, da gledate filmove sa Međunarodnog takmičenja i da u veseloj atmosferi slavite sa dobitnicima Zlatnih i Srebrnih medveda.

Kako dodaju organizatori, ovom podelom će omogućiti da se održe “dva stuba: filmsko tržište i festival”.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike