Aleksandar Radojičić novi član BDP: Čast je biti u ansamblu sa Brankom Katić i Mirjanom Karanović

01.10.2021

13:35

0

Posle uspešne sezone 2020/2021. sa 11 predstava, koja je krunisana Gran pri nagradom "Mira Trailović" na festivalu BITEF, za komad "Cement Beograd", BDP sprema još ambiciozniju godinu sa velikim brojem premijera

Aleksandar Radojičić novi član BDP: Čast je biti u ansamblu sa Brankom Katić i Mirjanom Karanović
Copyright Promo / BDP / Dragana Udovičić

Popularni glumac Aleksandar Radojičić, do sada član teatra "Boško Buha", od danas je zvanično postao deo ekipe Beogradskog dramskog pozorišta.


- Osećam se kao fudbaler koji prelazi u drugi važan klub, tako da imam veliku tremu. Upravnik Jug Radivojević me je zvao pre nekoliko meseci i rekao da zna da živim na Crvenom Krstu, i predložio da pređem ovde da radim, da mi bude lakše i brže da dolazim na posao. Naravno takvu ponudu i iz tog razloga nisam mogao da odbijem - našalio se Radojičić i dodao:
Promo / BDP / Dragana Udovičić
Aleksandar Radojičić

- Zaista pomno pratim razvoj BDP poslednjih godina od kako je na čelu Jug, i samo mogu da čestitam na tolikim uspesima. Zato mi je i drago da će, nakon 11 divnih godina u "Buhi", baš ovde biti nastavak moje karijere. Dopada mi se ideja i način na koji Radivojević radi. Takođe, drago mi je što je doveo dosta mladih talentovanih glumaca, a da ne pominjem Branku Katić i Mirjanu Karanović koje su takođe odnedavno deo ove priče, a sa kojima bi mi bila čast da delim scenu. Sraćan sam što sam izašao iz zone komfora i što ću imati prilike da radim nešto drugačije i novo - rekao je Radojičić.

Istaknuti dramski umetnik je specijalno za ovu priliku napisao biografiju o sebi poput neobične priče, koju je pročitao kolega glumac Milan Zarić.

U njoj otkriva da je kao sasvim mali veoma voleo filmove u kojima igra Arnold Švarceneger, tako da je obožavanje ovog glumca akcionih filmova uticalo i na odabir kasnije karijere.

Promo / BDP / Dragana Udovičić
Aleksandar Radojičić

Kao dete je najviše odlazio u Pozorištance "Puž" i u "Boško Buha" i tamo bio očaran glumom, a posebno je bio opčinjen kada je prisustvovao snimanju čuvene emisije "S one strane duge", jer je tada upoznao slavnog Milorada Mandića Mandu.

Prisetio se ovom prilikom i prijemnog na kojem je spremao dela Mome Kapora, kao i kultnu dramu "Balkanski špijun" Dušana Kovačevića, te ušao na FDU klasu kod profesora Vladimira Jevtovića. Kasnije su se nizale uloge, gde mu je prva rola u "Boško Buhi" bila "Mala sirena", u režiji Milana Karadžića.


Onda je postao jedan od najzaposlenijih glumaca ovog popularnog pozorišta za decu, te je u produktivnom opusu napravio zavidnu kolekciju uloga u mnogim bajkama i večernjim predstavama za tinejdžere. 

- Doći će vreme i za velike uloge, a inače volim sve role koje mi predstavljaju izazov - zapisao je u biografiji Radojičić.
Promo / BDP / Dragana Udovičić
Jug Radivojević i Aleksandar Radojičić

Upravnik Jug Radivojević se zahvalio na razumevanju pozorišta "Boško Buha" i direktora Igora Bojovića, što su prepustili njihovog člana da se priključi ansamblu BDP.

- Objasnio sam im da je Aleksandar potreban našem pozorištu, kao i ono njemu, tako da su oni, na kraju, teška srca, dozvolili da imamo pojačanje. Reč o izvanrednom momku, koji je kao sasvim mlad na prijemnom ispitu već dokazao svoj talenat - naveo je upravnik.

Takođe, Radivojević je istakao da ovaj teatar ne zapošljava neprestano nove glumce mimo svih pravila već je stvar u tome da novi glumci zapravo zamenjuju sve one starije kolege koje odlaze u penziju, jer su po sistematizaciji rada, ta mesta upražnjena.

Promo / BDP / Dragana Udovičić
Jug Radivojević i Aleksandar Radojičić

Radivojević je sa ponosom podsetio na jaka imena glumaca koja su prešla u BDP poslednjih meseci: Branka Katić, Mirjana Karanović, Miloš Biković, Andrija Kuzmanović, Marko Gvero i Vanja Nenadić.


Posle uspešne sezone 2020/2021. sa 11 predstava, koja je krunisana Gran pri nagradom "Mira Trailović" na festivalu BITEF, za komad "Cement Beograd", BDP sprema još ambiciozniju godinu sa velikim brojem premijera. Tradicionalno, o svim planovima biće reči pred novu godinu, 20. decembra.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike