Aleksandar Radojičić o seriji "Beležnica": Igram lik Svetozara Cvetkovića iz 1970.

29.05.2021

18:16 >> 18:17

0

Kroz epohu se vraćam starim izgubljenim vrednostima. Bilo je tada mnogo toga, ali počev od govora, zatim načina ponašanja, mišljenja, emocija, sve je imalo

Aleksandar Radojičić o seriji "Beležnica": Igram lik Svetozara Cvetkovića iz 1970.
Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Gost video serijala “Tanjug Reflektor” bio je popularni glumac Aleksandar Radojičić koji je govorio o svojim ulogama u televizijskoj seriji “Beležnica profesora Miškovića” i predstavi “Mačor u čizmama” u Pozorištu Boško Buha, a otkrio je i da bi voleo da radi sa američim rediteljem Martinom Skorsezeom.

Radojičić je istakao da je serija “Beležnica profesora Miškovića” drugačija forma na koju naša publika nije navikla.

– Mistarija, triler i elementi drame, simbolizuju seriju “Dosije X” i mnogi “Beležnicu” povezuju upravo sa tom serijom. Meni je to interesantno, ali lik koji oživljavam u seriji nema mnogo veze sa nadrealnim pojavama. Moj Velja je pripadnik Državne bezbednosti i rizikuje svoj život kako bi spasao “Beležnicu” i život profesora Miškovića i njegovu ženu Jelisavetu u koju se zaljubljuje. Igram lik Svetozara Cvetkovića u 1970. godini – kaže Radojičić.

Antonio Ahel/ATAImages

Priznaje da su ga reditelji uglavnom angažovali dosad za epohe, da je slabo igrao današnje vreme, ali da je srećan zbog toga.

– Kroz epohu se vraćam starim izgubljenim vrednostima. Bilo je tada mnogo toga, ali počev od govora, zatim načina ponašanja, mišljenja, emocija, sve je imalo smisla, danas je sve zbrkano, zbrda-zdola i nastao je opšti haos. Živimo u svetu gde je na svakom ćošku istina, ali i laž. Zato se trudim da napravim otklon od toga, da pojednostavim odnose i razmišljanje. Jednostavnije je put ka normalnim odnosima i ljudskim emocijama – kaže glumac.

Radojičić je naglasio da je predstava “Mačor u čizmama” u kojoj igra naslovnu ulogu potpuno drugačija u odnosu na sva prethodna izvođenja te predstave u pozorištu “Boško Buha”.

ATA Images/Antonio Ahel

– Pokušali smo da je osavremenimo i približimo deci. Muziku za predstavu su pisali Aleksandar Lokner i Momčilo Bajagić Bajaga. Na njihov rokenrol, mi smo dodali malo bita da bismo i malo odrepovali. Važno je da govorimo aktuelnim jezikom dece kako bi uspeli da im pošaljemo jaku poruku o pozorištu – kazao je.

ATA Images/Antonio Ahel

Kada bi mogao da bira s kim bi voleo da u budućnosti radi i koju ulogu da odigra, Radojičić kaže da bi to naravno bio rad sa Braćom Koen.

Pročitajte još

– Ili sa Martinom Skorsezeom, ali to se verovatno nikad neće desiti. Što se tiče uloga, voleo bih da igram Miloša Obilića u filmu “Boj na Kosovu” jednog dana, a ako taj dan dođe kasnije, onda bih naravno voleo Lazara – kazao je Radojičić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike