Aleksandar Srećković Kubura: Snimamo seriju o poslednjim danima i ubistvu kneza Mihaila Obrenovića

30.09.2021

15:12

0

"Zove se ''Što se bore misli moje'' po pesmi koju je knez napisao. Naša priča govori o tome gde je Srbija otišla nakon njegovog ubistva, a gde je zapravo mogla da ode", rekao je glumac

Aleksandar Srećković Kubura: Snimamo seriju o poslednjim danima i ubistvu kneza Mihaila Obrenovića
Copyright Tanjug/ Strahinja Aćimović

Glumac Aleksandar Srećković bio je gost nove epizode video serijala "Tanjug Reflektor" u kojoj je otkrio da se nakon nekoliko godina vraća na scenu Narodnog pozorišta predstavom "Vlast i druge stvari" koja u osnovi nastaje po Nušićevom poslednjem komadu "Vlast" koji slavni komediograf nije završio.


Cenjeni glumac napomenuo je da je premijera predstave koju režira Milan Nešković planirana za prvu polovionu novembra.

- Nešković je u predstavu inkorporirao i neke delove ostalih Nušićevih komada koji se tiču teme vlasti. Naravno, ako tetar uopšte bude funkcionisao u to vreme - kazao je Srećković.
ATAImages / Antonio Ahel
Aleksandar Srećković Kubura

Kako otkriva, uskoro počinje snimanje televizijske serije "Što se bore misli moje" u režiji Milorada Milinkovića.

- Reč je o televizijskom formatu koji se bavi poslednjim danima kneza Mihaila Obrenovića i njegovim ubistvom. Verujem da će publika imati prilike da vidi izvanredan istorijski serijal o temi koju niko nije obrađivao do sada - rekao je Srećković koji igra Kostu Radovanovića, glavnog zaverenika u celoj operaciji likvidacije Kneza Mihaila.

- Glavni zaverenici su bili Kosta i Pavle Radovanović, a meni je pripalo da igram starijeg od dvojice braće. Reditelj serije Milinković je pokušao da sagleda širu sliku celog događaja i da predstavi okolnosti iz kojih je proisteklo to ubistvo - kaže glumac i dodaje da je knez Mihailo imao potpuno drugačiju viziju razvoja Srbije nego što se to odigralo nakon njegovog ubistva:

Tanjug/ Strahinja Aćimović
Aleksandar Srećković Kubura

- Bio je okrenut zapadu...Glumce je uveo u instituciju iz čergi i kafana...Obraćao pažnju na kulturu...Pisao je pesme...Serija se zove ''Što se bore misli moje'' po pesmi koju je knez napisao. Naša serija i govori o tome gde je Srbija otišla nakon njegovog ubistva, a gde je zapravo mogla da ode - rekao je Srećković.

Prema njegovim rečima, publiku širom sveta do kraja ove godine očekuje premijera filma "The Machine" koji je sniman u Beogradu.

- Film se bavi putovanjem kroz život jednog čoveka. Reč je o ozbiljnoj američkoj produkciji o kojoj zbog potpisanih ugovora ne mogu puno da pričam - istakao je Srećković.

Tanjug/ Strahinja Aćimović
Aleksandar Srećković Kubura

Predstava "Kerovi" u kojoj Srećković deli scenu sa Srđanom Timarovim biće izvedena 100. put na sceni beogradskog "Teatra na brdu".


- Publika obožava tu predstavu jer nas dvojica pokušavamo da dižemo ogledalo ljudima. Igramo 14 rasa pasa i njihove doživljaje ljudi - kazao je Srećković.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike