Ivana Peters pred večerašnji koncert u Beogradu: Nakon 20 godina karijere i mi ćemo nešto doživeti premijerno

13.02.2021

13:51 >> 14:03

0

Autor: Dejan Ćirić

Umesto daljih koncerata u glavnom gradu, pevačica bi volela da Negativ nastupa i u regionu, na koncertu će imati goste, ali ne želi da otkriva imena

Ivana Peters pred večerašnji koncert u Beogradu: Nakon 20 godina karijere i mi ćemo nešto doživeti premijerno
Copyright Promo / Bojan Petrović

Prvi veliki pop-rok koncert u Beogradu u ovoj godini biće održan večeras u Kombank dvorani. Ivana Peters ističe da je presrećna što će sa svojim bendom „Negativ“ posle mnogo vremena nastupiti pred beogradskom publikom.

Muzička priča ove grupe počela je u skloništu tokom NATO bombardovanja 1999, a jubilej – 20 godina trajanja, počeli su da proslavljaju tokom 2019. godine, kada se bend ponovo okupio nakon izvesne pauze. Tada su imali spektakularni nastup na Beer festu, kao i dva rasprodata koncerta u klubu BitefArtCafe na Paliluli.

Foto Mika Knežević

Tokom poslednjih godinu dana ponovo im je adresa bila klub Bitef, ali na Kalemegdanu, kao i Ada Ciganlija – smotra „Beer fest bar“, i onda se iznova dogodila zabrana okupljanja na koncertima.

– Ne razmišljam o tome kako će biti u novom prostoru, najvažnije je da sviramo. Možda će sala biti poluprazna, mada su sve sale sada takve, nema izbora. Biće poseban ugođaj, jer nismo imali koncert na taj način. Nakon 20 godina karijere i mi ćemo nešto doživeti premijerno – kaže Peters.

Ivanin bend čine iskusni muzičari – Nikola Radaković Džoni (gitara), Milen Zlatanović Zmo (bas gitara) i Dario Janošević (bubnjevi).

Diskografski su bili veoma aktivni prvih deset godina karijere, kada su iznedrili četiri studijska albuma: “Negative” (1999), “Ni ovde ni tamo” (2003), “Tango” (2004) i “Spusti me na zemlju” (2009).

Foto Mika Knežević

– Planiramo da radimo zajedno, ali svako iz benda radi poslove sa strane. Džoni je arhitekta, Zmolen radi dosta sa mladim bendovima, organizuje klupske svirke, a tek ja “pucam“ na više frontova – približila je situaciju Peters, jedan od najboljih ženskih vokala na ovim prostorima, popularna i zahvaljujući pop-dens grupi „Tap 011“.

Umesto daljih koncerata u glavnom gradu, Ivana bi volela da nastupaju i u regionu, a na večerašnjem koncertu „Negativ“ će imati i goste, ali ona ne želi da otkriva imena.

Antonio Ahel/ATAImages

Od kada se vratila na muzičku scenu nakon jedne pauze, Ivana Peters uspeva da funkcioniše na više frontova. Okupila je „Negativ“, „Tap 011“ ponovo nastupa u originalnom sastavu, čak su snimili i novu pesmu, imala je seriju koncerata u akustičnom duetu sa Anom Stanić i svirala je sa Đorđem Davidom na zajedničkoj turneji.

– Stvar je u tome da sada imam dosta vremena na raspolaganju, nemam toliki obim posla što se tiče naše muzike. Namestilo se da mogu stići sve to da uradim, da sa svima nastupam. Da je sve kao nekad, da se opet radi punom parom, ne bi bilo dobro, jer se onda previše trošim. Sada mogu da radim sve i jedva čekam da krenem da gubim kompas i da ne znam šta ću pre, to je onda prava stvar – ističe Ivana.

Promo / Bojan Petrović

Bend „Negativ“ je bio dosta tih tokom celog prethodnog perioda, dok su drugi muzičari u izolaciji stvarali i objavljivali nove singlove, albume i snimali spotove, jer su osećali da je neophodno da muzičar uvek ima barem malu komunikaciju sa publikom, i da bude prisutan, makar onlajn.

– Tokom prethodnih godinu dana, iskreno, ostala sam bez motivacije i inspiracije, i samo su mi dve ili tri misli bile u glavi – kako se zaštititi, kako svoje najbliže sačuvati i kako celu situaciju preživeti kad nema posla. Bilo mi je prirodno da tako razmišljam i onda mi nije palo napamet da kreiram muziku – iskrena je Ivana i dodaje da se kod nje pisanje muzike dešava retroaktivno.

Pročitajte još

– Tako sam uradila i jednu solo pesmu. To je jednostavno izletelo iz moje duše tokom jedne večeri. Čim sam stala na noge i život se ustalio, sve je išlo kako treba, i onda sam dobila i motivaciju i inspiraciju – zaključuje Peters.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike