Anđela Jovanović: Celog života u sebi nosim vatru i dert

03.06.2021

18:36 >> 18:44

0

Ono što je Dostojevski Rusima, to je Bora Stanković Srbima. Obojica se bave tananim i tamnim stranama naše duše, ocenila je glumica govoreći o ulozi u fil

Anđela Jovanović: Celog života u sebi nosim vatru i dert
Copyright Anđela Jovanović Tanjug/Dragan Kujundžić

Mlada glumica Anđela Jovanović bila je gost video serijala “Tanjug Reflektor” u kojem je govorila o ulozi u filmu “Nečista krv – greh predaka” po delu Bore Stankovića, a u režiji Milutina Petrovića.

Premijera dugoočekivanog ostvarenja očekuje se u u drugoj polovini avgusta, a Jovanovićeva se na setu našla uz velika glumačka imena kao što su Dragan Bjelogrlić, Nela Mihailović, Katarina Radivojević, ali i glumci iz Albanije, Nemačke i Turske.

Tanjug / Dragan Kujundžić

Jovanovićeva naglašava da joj se najviše dopadaju kostimi i muzika iz epohe koje ponovo oživljava Petrovićev film.

– Moj pokojni deka Sreta je iz Vranja. Veliki deo moje porodice vodi poreklo sa juga Srbije… Iz Vranja i Aleksinca. Za vreme snimanja filma pronašla sam u sebi vatru i plamen, taj dert koji osećam celog života – kazala je glumica i naglasila da je Bora Stanković njen omiljeni pisac.

Promo/Fame Solutions

Kako kaže, ono što je Dostojevski Rusima, to je Bora Stanković Srbima.

– Obojica se bave tananim i tamnim stranama naše duše – rekla je Jovanovićeva.

Prema njenim rečima, “Nečista krv” je jako važan film za našu zemlju i naše prostore.

– Delo Bore Stankovića je veoma važno za razumevanje mentaliteta našeg naroda. Period kojim se film bavi se i te kako utkao u naše kolektivno nesvesno i dan-danas nas određuje.

Za nju nema sumnje da bi nekom strancu film “Nečista krv – greh predaka” izgledao kao epska fantastika jer ne znaju mnogo o našoj istoriji – “kao ni mi sami”.

Promo/Fame Solutions

– Film govori o poziciji muškaraca i žena u veoma strogom patrijarhalnom sistemu na vizuelno raskošan način – ocenila je Jovanovićeva.

Kako je istakla, rad sa Draganom Bjelogrlićem je bio izuzetno inspirativan.

– Bjelogrlić ima više godina provedenih na filmu nego ja života. Ima ogromno producentsko i rediteljsko iskustvo i generalno volim da radim sa ljudima od kojih mogu nešto da naučim – rekla je ona.

Sama priprema je, kako priznaje, bila vrlo zahtevna i odgovorna, jer glumac mora da razume i da, na neki način, kroz sebe provuče sve te emocije, običaje i vrednosti tog vremena u kojem nije živeo.

Tanjug / Dragan Kujundžić

U filmu igra lik Tašane koja je, kako ističe, daleko ispred svog vremena.

– Hrabra je i spremna da se bori za svoju egzistenciju. Ne želi da bude pod normama, ne želi da se prilagodi, da bude list koji lebdi kako vetar duva, već preuzima kontrolu nad svojim životom. Meni je to bilo vrlo inspirativno i važno. Mislim da će svaka žena koja bude gledala osetiti tu njenu borbu za ciljeve i snove – zaključila je Jovanovićeva.

Pročitajte još

Nedavno je počelo i snimanje druge sezone serije “Radio Mileva“, u kojoj Anđela tumači lik mlade frizerke Coke, a po završetku, sredinom juna, očekuje je predstava “Hotel 88”, u hotelu “Šeraton” u Novom Sadu. Kako je otkrila, potom putuje u London da završi poslovne obaveze i preuzme svoju diplomu završenih master studija.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike