Tragična životna priča En Hejč: Porodično prokletstvo je stiglo i holivudsku glumicu

13.08.2022

08:01

0

Autor: Dejan Ćirić

„Imala je ogromno srce i dirnula je svakoga koga je srela svojom velikodušnošću. Širenje dobrote i radosti smatrala je svojom životnom misijom“, navodi se u saopštenju njene porodice

Tragična životna priča En Hejč: Porodično prokletstvo je stiglo i holivudsku glumicu
profimedia-0556351393 - Copyright En Hejč/Profimedia

Poznata holivudska glumica En Hejč preminula je sinoć u 53. godini, pošto su je isključili sa aparata za održavanje u životu, nedelju dana posle stravične nesreće u Los Anđelesu u kojoj je teško povređena.

Glumica se svojim automobilom marke mini kuper u petak ujutro oko 11 sati zakucala u garažu u naselju Mar Vista u Los Anđelesu. Automobil i kuća su se zapalili, a En su izvukli iz olupine. Nesreća je izazvala veliki požar, a trebalo je 65 minuta da 59 vatrogasaca pristupi, ograniči i potpuno ugasi plamen u oštećenoj kući.

En Hejč/Profimedia
 

Mediji su naveli i da je Hejčova pobegla s mesta druge nesreće pre nego što se vozilom zabila u garažu. Navodno je prošla kroz znak "stop", nepropisno vozila i bila pod uticajem alkohola. Istraga je još uvek u toku.

"Želimo da se zahvalimo svima na lepim željama i molitvama za Enin oporavak, kao i predanom osoblju i divnim medicinskim sestrama koje su se brinule za nju u Grosmanovom centru za opekotine u bolnici West Hills. Nažalost, En je pretrpela tešku anoksičnu povredu mozga i ostaje u komi, u kritičnom stanju. Ne očekuje se da će preživeti. Imala je ogromno srce i dirnula je svakoga koga je srela svojom velikodušnošću. Širenje dobrote i radosti smatrala je svojom životnom misijom. Biće upamena po svojoj hrabroj iskrenosti i jako će nam nedostajati zbog svoje svetlosti", navodi se u saopštenju koje je njena porodica dala dan pre njene smrti.

Glumica je bila donor organa zbog čega je održavana na aparatima, dok se nije utvrdilo koji organi su funkcionalni.

"Moj brat Atlas i ja smo izgubili mamu. Posle šest dana borbe, ostao sam sa dubokom tugom. Nadam se da je mama oslobođena bola i da počinje da istražuje ono što volim da zamišljam kao njenu večnu slobodu", izjavio je njen sin Homer.

Profimedia
 

En Hejč je rođena je 25. maja 1969. godine u Ohaju i bila je poznata po ulogama u filmovima "Doni Brasko", "Šest dana, sedam noći", rimejku ostvarenja „Psiho“, „Vulkan“, „Povratak u raj“, „Znam šta ste radili prošlog leta“ i mnogim drugim. Dobitnica je nagrade Emi.

Život ove glumice obeležilo je odrastanje u disfinkcionalnoj porodici i brojne tragedije. Imala je četvoro braće i sestara od kojih je troje preminulo. Sestra Suzan umrla je od tumora na mozgu, a Sintija je preminula još kao beba zbog srčane mane. Brat Nejtan poginuo je u saobraćajnoj nesreći pre nego što je završio srednju školu.

En je više puta isticala da ju je otac seksualno zlostavljao, a da njena majka nije učinila ništa da je zaštiti. O svemu tome pisala je u svojim memoarima 2001. godine pod nazivom ''Call Me Crazy'', u kojima je iznela jezive činjenice o svojim roditeljima sa kojima nikada nije uspela da popravi odnose.

Profimedia
 

Glumica je krajem devedesetih godina bila u vezi s kontroverznom američkom voditeljkom Elen Dedženeris, što je u jednom momentu bila glavna tema svih svetskih medija, jer su javne homoseksualne veze u to vreme još uvek bile tabu.

Razišle su se 2000. godine, a mnogi kao razlog navode to što se En zaljubila u Kolmana Kolija Lafuna, snimatelja za kog se kasnije i udala. Ipak, njihov brak nije dugo trajao, pa su se rastali 2007. godine, a već sledeće godine u decembru njen menadžer je objavio da je trudna s kolegom iz filma ''Men in Trees'' Džejmsom Taperom.

En je nedavno završila snimanje filma "Devojka u sobi 13", koji istražuje mračno podzemlje industrije trgovine ljudima vredne 150 milijardi dolara.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike