Nebojša Ilić: Nadam se da smo našli konac koji para ceo džemper

08.06.2022

08:01

0

"Zbornica" liči na naš ukus i humor i već se radujem sledećoj sezoni, pošto su autori imali vremena da vide stvari koje su uspešne i one koje treba popraviti, ističe glumac

Nebojša Ilić: Nadam se da smo našli konac koji para ceo džemper
Tan2022-6-7_101016981_6 - Copyright Nebojša Ilić Tanjug/Dragan Kujundžić

Gost nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bio je glumac Nebojša Ilić koji je govorio o svojoj autorskoj seriji "Zbornica", čiji je prikazivanje počelo nedavno.

Ilić je rekao da trenutno u Srbiji postoji ogromna proizvodnja serija, među kojima ima dosta franšiza iz drugih zemalja koje se "prepisuju, prevode i uobličavaju u nekakve naše proizvode".

Nebojša Ilić Tanjug/Dragan Kujundžić
 

- Palo mi je na pamet da li bi mi mogli da izmislimo neku franšizu koju bi možda neko drugi mogao kasnije da koristi? Nešto što je opšte, prostor sa puno učesnika. Meni je škola uvek bilo takvo mesto, gde se roje deca, odrasli, nešto jako uzbudljivo se dešava svaki dan. Škola je dobar uzorak za društvo gde se prelama dosta toga i mnogo toga se vidi - rekao je Ilić.

Prema njegovim rečima, sve to zajedno mu se činilo jako inspirativnim za dugotrajnu seriju.

Nebojša Ilić Tanjug/Dragan Kujundžić
 

- Nadam se da smo našli konac koji para ceo džemper. Kada sam razgovarao sa prijateljem, glumcem i producentom Dejanom Lutkićem i scenaristom Vladom Ðurđevićem njima se dopalo i nastavili smo da razrađuemo priču - otkrio je Ilić i dodao:


- "Zbornica" liči na naš ukus i humor i već se radujem sledećoj sezoni, pošto su autori imali vremena da vide stvari koje su uspešne i one koje treba popraviti.
Serija "Zbornica" Promo/Telekom Srbija
 

Rekavši da njegov direktor Boža "ima svoj Jmbg" kao pokvaren, alav, jako drag i beskrupulozan lik kome je "svejedno da li će biti direktor škole ili nekog preduzeća", Ilić je otkrio da mu je pripremajući se za ulogu u glavi bio Bora Šnajder, pisca Ace Popovića, kao lik koji baš svuda može da bude direktor.

Glumac je ocenio da nepretencioznost osvaja publiku, jer je takav sadržaj komunikativniji, dok pretenciozno često propadne jer ispadne banalno.

Nebojša Ilić Tanjug/Dragan Kujundžić
 

Upitan kako vidi budućnost pozorišta, nakon pandemijskih i tehnoloških iskušenja, Ilić je rekao da se "ne brine, preživeće sve vekove, kao nešto što je najžilavije što postoji na ovom svetu i nekoliko hiljada godina traje".

- Mislili su, kad se pojavio film, da će to biti smrt pozorišta, pa televizija, pa 3D film... Ali nijedan film nije 3D koliko je pozorište 3D. Čovek je tu pred nama, sve se dešava u tom času. To je osnovna potreba da slušamo i gledamo uživo priču, da se poistovećujemo sa tim likovima, da odživimo neke njihove živote, brinemo se za njih, čekamo kraj kako će se razrešiti - ocenio je glumac.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike