Nova Merilin Monro: Ko je Ana de Armas, Kubanka koja je osvojila Holivud

21.06.2022

18:00

0

Uspela je da postane jedna od najtraženijih glumica u Holivudu i da zaradi epitet moderne Sofije Loren

Nova Merilin Monro: Ko je Ana de Armas, Kubanka koja je osvojila Holivud
profimedia-0701553949 - Copyright Ana de armas kao merilin Monro Profimedia

Danas je jedna od najtraženijih glumica u Holivudu, a njen najnoviji film u kojem igra Merilin Monro svi željno iščekuju.

Ana de Armas rođena je 30. aprila 1988. godine u Havani. Rođena je i odrasla na Kubi, da bi se sa osamnaest godina preselila u Španiju u potrazi za filmskom karijerom.

Pored glume, njena velika ljubav je ples. Uspela je da postane jedna od najtraženijih glumica u Holivudu i da zaradi epitet moderne Sofije Loren. Ipak, kako stvari sada stoje ostaće upamćena kao Merilin Monro jer upravo igra nju u najnovijem filmu o ovoj holivudskoj divi.

Ana de Armas kao Merilin Monro u filmu "Plavuša"/Profimedia
 

Film opisuje događaje iz privatnog i javnog života Merilin Monro sa primesama činjenica i fikcije. Zanimljivo je da je film označen kao nepodesan za mlađe od 18 godina.

- Reditelj je želeo da prikaže svet iz ugla Norme Džin, a ne Merilin Monro. Smatram da je to jedan od najhrabrijih pogleda i feministički stav prema njenoj priči koju do sada nisam videla - izjavila je glumica.

Ona se za ovu ulogu pripremala temeljno, detaljno se informišući o životu Monro. Pregledala je stotine fotografija, video snimaka, audio snimaka, sve što je moglo da joj dođe pod ruku o slavnoj filmskoj divi. Svaka scena u filmu je inspirisana postojećom fotografijom.

Ana de Armas Profimedia
 

- Pretresali bismo svaki detalj na fotografiji i raspravljali o tome šta se na njoj dešava. Prvo pitanje je uvek bilo: "Šta je ovde osećala Norma Džin". Želeli smo da ispričamo ljudsku stranu njene priče - izjavila je ova glumica.

Ana je počela da se bavi glumom inspirisana filmom "Matilda". Sa  14 godina počinje da pohađa kurseve glume na Kubi. Sa 18 godina je emigrirala u Španiju nakon što je državljanstvo dobila od babe i dede.

Uspela je da stigne do samog vrha Holivuda i glumi u najprestižnijim filmovima pored vrhunskih glumaca. Bila je kubanska glumica koja se prva pojavila u filmovima holivudske produkcije. Igrala je i u poslednjem filmu o Džejmsu Bondu.

Armas je za magazin Nexos govorila kako je bilo sarađivati s nekim od najvećih holivudskih faca.

- Imala sam sreće, pa sam do sada glumila s najboljim partnerima. Svi ti muškarci jako su privlačni i zgodni publici širom sveta. Ali, ono što je najbolje od svega - izuzetno su pažljivi i kao kolege i partneri na setu - rekla je glumica.

Najveću tremu, je imala  kada je pred kameru trebalo da stane sa Rajanom Goslingom s kojim je igrala u filmu "Blejd Raner".

- Tresla sam se od straha. Smestili su nas zajedno u istu prostoriju da čitamo scenario, a reditelj i scenarista promatrali su ima li između nas potrebne hemije da zaista zaigramo u filmu zajedno - ispričala je Ana.

Iza sebe ima jedan brak sa španskim glumcem Markom Klotetom, a  bila je  u vezi sa holivudskim glumcem Benom Aflekom koji je od nje stariji 13 godina.

Sa Benom Afllekom igrala je u filmu "Deep Water" a kako je kasnije ispričala potpuno su joj se "noge odsekle" kada ga je ugledala prvi put u životu.

Ana je veoma aktivna na Instagramu i ima skoro sedam miliona pratilaca.

- Društveni mediji su sjajni jer vam daju priliku da imate sopstvenu platformu. Imate moć da pokažete ko ste i u šta verujete. Ko god vas prati ima priliku to da sazna direktno, iz izvora, bez ikakvih filtera. Dopada mi se što je odluka na svakom pojedincu - izjavila je Ana.

Međutim ona smatra da društvene mreže mogu biti veoma opasne ako preuzmu kontrolu nad nečijim životom.

- Odrasla sam na Kubi, i imala sam život bez društvenih mreža i interneta. Jedina stvar sa kojom sam odrasla je direktni ljudski kontakt. Tako da smatram da su društvene mreže opasne ako preuzmu kontrolu nad tvojim životom - zaključila je ova glumica.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike