Dan žalosti u Kragujevcu: Sahranjen glumac Mirko Babić

15.11.2020

15:39 >> 06:03

0

Veličanstven glumac i divan čovek. Otišao je tiho u skladu čuvene rečenice Dragojla nemoj da se ljutiš. Dragi moj, hvala ti na svemu što si nam dao, kaza

Dan žalosti u Kragujevcu: Sahranjen glumac Mirko Babić
Copyright Mirko Babić komemoracija Foto Knjazevsko Srpski teatar

Glumac Mirko Babić sahranjen je danas na Varoškom groblju u Kragujevcu, a u ime kolega i prijatelja oprostio se reditelj Radoš Bajić, koji je istakao da je odlazak čoveka kakav je bio Mirko, veliki gubitak.

Prethodno je u prisustvu članova porodice održana komemoracija u njegovom Knjaževsko-srpskom teatru, te je o dugoj i plodnoj Babićevoj karijeri govorio direktor Miloš Krstović.

– Njegova posvećenost misiji pozorišta i umetnosti glume ispisala je zlatne stranice kragujevačkog teatra, mada su njegova ostvarenja odavno prevazišla i Grad i Teatar – istakao je Krstović.

Od velikog glumca oprostila se i Nada Jurišić, prvakinja drame u KST, kao i Miroslav Petrašinović, predsednik Skupštine grada Kragujevca.

Kako je navedeno ovom prilikom, Babić je u svojoj bogatoj karijeri ostvario više od stotinu pozorišnih uloga, uglavnom na matičnoj sceni, ali i u Beogradskom dramskom, Ateljeu 212, Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu i brojnim drugim pozorištima.

 

Printscreen / Youtube / RTS

Na filmu i televiziji ostvario je više od 50 uloga, a najveću popularnost stekao je u seriji Radoša Bajića – “Selo gori a baba se češlja“.

U njoj je, dugi niz godina, glumio sa plejadom glumaca, među kojima je bila i Olga Odanović. Velika glumica se rečima punim pijeteta oprostila od svog prijatelja.

– Naš jednostavan, nenametljiv Mirko! Veličanstven glumac i divan čovek. Otišao je tiho u skladu čuvene rečenice Dragojla “nemoj da se ljutiš”… Dragi moj Mirko, hvala ti na svemu, što si nam dao i ostavio iza sebe – kazala je Odanovićeva za naš portal.

Antonio Ahel/ATAImages

U pomenutoj seriji glumio je i sa Ivanom Vučkovićem koji je tumačio ulogu sveštenika Đorđa.

– Mirko Babić, čovek velikog srca i bezgraničnog dara i talenta. Sada počinje njegov drugi život, koji će se ogledati u našem sećanju. A sećaćemo ga se – tog pre svega dobrog i plemenitog čoveka i gospodina glumca. Hvala ti, dobri čoveče na svakoj pohvali, primedbi i savetu, životnom i profesionalnom – rekao je Vučković.

Povodom smrti Mirka Babića u Kragujevcu je danas proglašen Dan žalosti.

 

Pročitajte još: Radoš Bajić za 24sedam: Izgubio sam velikog prijatelja

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike