Arben Bajraktaraj o finalu „Bese“: Nadam se da će na našem Balkanu nestati predrasude

29.12.2021

19:01

0

Autor: Dejan Ćirić

„Zavoleli smo naše likove i najteže će biti scenaristima. Biće teško završiti ovu seriju. Voleo bih da se lepo završi, jer koliko god da je teška i obiluje nasiljem, ipak se nazire neko svetlo“, ističe glumac

Arben Bajraktaraj o finalu „Bese“: Nadam se da će na našem Balkanu nestati predrasude
Serija "Besa 2" Promo/Sergej Radović

Gledaoci Superstara tokom vikenda za nama odgledali su finale druge sezone serije „Besa“ dok će na Prvoj televiziji poslednje dve epizode biti emitovane večeras i sutra. Tim povodom, ali i kako bi odgovorili na pitanje hoće li biti treće sezone, danas su na K1 televiziji govorili glavni glumci Radivoje Bukvić i Arben Bajraktaraj.

- Nikome cilj nije bio da se od ove serije obogati, već da napravimo nešto što valja. Da napravimo vanremensku seriju koju će gledati i buduće generacije. Niko nije želeo da juri „šer“, već da i za deset godina budemo jednako gledani - rekao je Raša Bukvić u emisiji „Kec na jedanaest“.

- Moj lik, Uroš Perić, je čovek kojem stalno nad glavom stoji crni oblak. On ima samo ono što nosi u srcu.

Serija "Besa 2" Promo/Sergej Radović
 

Njegov direktni suparnik u seriji, Arben Bajraktaraj koji tumači lik Dardana Beriše, uključio se u emisiju iz Pariza u kojem živi i radi i kazao da će najteže biti završiti ovu seriju.

- Dardana u drugoj sezoni nema mnogo. Ima ga taman toliko koliko bi trebalo da ga bude. Ja tek sada gledam nove epizode. U odnosu na prvu sezonu, on je sada u poziciji potpune nemoći. Čovek je zapravo uvek u poziciji nemoći. I u odnosu sa prirodom, okolnostima. Čovek nije savršen pa nisu ni naši likovi - rekao je poznati glumac.

- Zavoleli smo naše likove i najteže će biti scenaristima. Biće teško završiti ovu seriju. Voleo bih da se lepo završi, jer koliko god da je teška i obiluje nasiljem, ipak se nazire neko svetlo.

Serija "Besa 2" Promo/Sergej Radović
 

Bajraktaraj je istakao i da „Besa“ nije samo lokalna priča i da tome najbolje u prilog govore sjajne reakcije u Estoniji u kojoj je prikazana i delom snimljena druga sezona.

- Želim vam sve najbolje u novoj godini i nadam se da će na našem Balkanu biti što manje predrasuda - poručio je Arben iz Pariza, a Raša Bukvić je dodao da su  umetnici dužni da grade mostove među ljudima i da je „Besa“ za to najbolji primer.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi