Nova muzička priča u Kolarcu

12.01.2021

06:42 >> 12:42

0

Autor: Dejan Ćirić

Dva atraktivna koncerta biće izvedena u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine - 16. januara nastupa sastav VooDoo piano duo”, dok je 17. januar rezervisan za

Nova muzička priča u Kolarcu
Copyright Pixabay

„VooDoo piano duo“ čine dvojica talentovanih mladih pijanista Vuk Božilović i Dušan Grozdanović, koji su započeli saradnju krajem 2012. godine, na početku prve godine studija u klasi profesorke Sonje Lončar. Do sada su održali više od deset solističkih koncerata u zemlji i u inostranstvu. Nastupili su i na promenadnom koncertu u Velikoj sali Kolarčeve zadužbine, na koncertu katedre za kamernu muziku, 2017. godine, ali i u Paviljonu “Cvijeta Zuzorić” i u UK “Vuk Karadžić”, a bili su i učesnici festivala ruske klasične muzike “Boljšoj” u Drvengradu, na Mokroj Gori, osnivača Emira Kusturice. Dobitnici su prve nagrade na Takmičenju mladih pijanista u Nišu 2018. godine.

U njihovom produktivnom opusu izdvaja se veliki broj nastupa oktobra 2018. godine, kada su sa velikim uspehom održali čak 16 koncerata sa orkestrom Beogradske filharmonije pod vođstvom dirigenta Feliksa Mildenbergera.

Na programu 16. januara pijanistički duo će izvesti dela Mocarta, Borodina, Šopena i Ravela, kao i aranžman za dva klavira En Poup, iz opere “Princ Igor”.

Pixabay

Bračni i umetnički par Miomira Vitas i Konstantin Bogino upoznali su se na Konzervatorijumu „Čajkovski“ u Moskvi i od proleća 1978. počinu njihov zajednički život i saradnja u muzici, koja i danas traje. Posle mnogih pojedinačnih i zajedničkih izdanja, 2018. godine snimili su album sa vokalnom muzikom Valerija Gavrilina.

Pročitajte još

Koncertna pevačica Miomira Vitas istovremeno je i operska rediteljka, koja širom sveta, od Kazahstana do Amerike, promoviše srpsku vokalnu i kamernu muziku, ali i dela jugoslovenskih kompozitora. U saradnji sa Marinom Stefanović snimila je muzičko-dokumentarni film „Geometrija prijateljstva“, posvećen Žorž Sand, Klari Šuman i Polini Viardo. Bogino je proslavljeni kamerni pijanista i značajno ime svetske klavirske pedagogije. Njihov gost na ovom koncertu biće Ljubica Sekulić na harfi, a pripremljen je veoma bogat program.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike