Tragičan kraj jedne ere koja je počela kao filmska priča: Život grupe “Il Divo” i smrt Karlosa Marina

20.12.2021

10:28

0

Kao grom iz vedra neba u nedelju uveče svetom je odjeknula vest da je bariton najpoznatije grupe koja izvodi pesme u maniru rok opere preminuo od koronavirusa

Tragičan kraj jedne ere koja je počela kao filmska priča: Život grupe “Il Divo” i smrt Karlosa Marina
il divo profimedia-0030233300 - Copyright Profimedia

Tužnu vest prvi su saopštili članovi grupe na svom instagram profilu.

„Teška srca vas obaveštavamo da je naš prijatelj i partner Karlos Marin preminuo. Nedostajaće njegovim prijateljima, porodici i fanovima. Nikada neće biti drugog glasa ili duha poput Karlosa“, potvrdila je Marinovu smrt njegova grupa „Il Divo“, koja je pre nekoliko dana odložila ostale datume turneje nadajući se Marinovom oporavku. 

Profimedia
 

A sve u vezi Karlosa i njegove grupe delovalo je kao filmska priča, nažalost u slučaju Marina tužna, jer nas je napustio pre vremena.

Karlos je živeo za muziku i bio je muzika.

Svoju muzičku karijeru započeo je sa osam godina, kada je snimio prvi album “Mali Karuzo” na kojem se našla i pesma “O sole mio”. Već tada imao je javne nastupe.

Kada je imao dvanaest godina preselio se u Španiju, gde je osvojio nekoliko nagrada na televizijskim takmičenjima. 

Tokom godina stekao je reputaciju muzičkog izvođača, negujući različite muzičke žanrove i dobijajući odlične kritike kritičara.

Nastupao je u nekoliko mjuzikla i opera, a bio je učenik i Monserat Kabalje. 

„Pevanje je moj način da kažem ono što osećam, moj način života“, izjavljivao je ovaj moćni bariton kojeg su žene obožavale, a on sam uživao u tome kao propratni efekat njegove uspešne karijere.

Upravo to je često bio i motiv za zbijanje šala na njegov račun, pa su tako članovi grupe uoči trećeg nastupa u Beogradu, oduševljeni srpskim gostoprimstvom, poručivali ženskom delu publike da je njihov bariton slobodan, pa da se “dame u Srbiji slobodno mogu prijaviti za upoznavanje sa njim”.

Kao svaki pravi džentlmen vešto je skrivao svoj ljubavni život, tako se malo znalo o njemu, osim da iza sebe ima jedan brak.

Profimedia
 

„Pevanje je ono zbog čega se osećam živim, pa hvala što ste mi dozvolili da nastavim da živim od onoga što volim”, poručivao je Karlos, zahvalan na svim uspesima koji su  se ređali sa grupom Il Divo.

A kako je sve krenulo podseća na početak holivudske priče. 

Sajmon Kauel je tragao dve godine za savršenom četvorkom da bi na kraju sastavio  savršenu kombinaciju koju čine španski bariton Karlos Marin, dvojica tenora – Amerikanac Dejvid Miler i Švajcarac Urs Buhler te francuski pop pevač Sebastijan Izambard.

Kako je pričao Dejvid Miler sam početak saradnje je bio “katastrofalan” međutim uz veliku veru i strpljenje Sajmona i zalaganje svih pevača, sve prepreke su prevaziđene i postali su prvi bend koji je posle 25 godina ponovio uspeh grupe “Led Zeppelin” objavivši album bez ijednog najavnog singla koji se našao na prvom mestu top lista. 

Pošlo im je za rukom da “izbace” Robija Vilijamsa sa prvog mesta britanske top liste 2004. godine, a kako su kasnije prenosili mediji kada ih je prvi put sreo, Robi im je rekao: “Dakle, vi ste četvorica idiota koja su me isterala sa prvog mesta.”.

Uspeli su da uđu u Ginisovu knjigu rekorda 2006. godine za najprodavani album jedne internacionalne grupe. O njima su objavljene dve romansirane biografije – “Romancing the World” iz 2005. i “Our Music, OurJourney, Our Words” iz 2007. godine. Grupa je prodala preko 26 miliona albuma širom sveta, našla se na prvim pozicijama 50 puta, primila preko 160 zlatnih i platinastih priznanja za najprodavanije albume u preko 33 zemalja i za sobom ima četiri rekordne svetske turneje.

Nastupili su u okviru obeležavanja “dijamantskog jubileja” britanske kraljice Elizabete 2012. godine. Snimili su brojne “duete” sa velikim svetskim zvezdama kao što su Selin Dion, Barbra Strejsand i Nikol Šerzinger.

U grupi su svi bili muzički školovani osim Sebastijana koji nije imao klasično školovan glas. Smatraju se pionirima rok opere.

Nakon smrti Karlosa Marina, očigledno je da će grupa Il Divo, morati potražiti neki novi put, ovog puta bez Marina ali uz sećanje koje nikad neće izbledeti.  

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike