Britanski mediji svrstali Novi Sad na listu svetskih gradova sa najatraktivnijim kulturnim sadržajem

16.12.2021

11:05

0

Srpska Atina se tako našla među 22 svetska grada kao što su Njujork, Pariz, Barselona, London, Lisabon, Istanbul, Melburn, Los Anđeles, Čikago, Nagoja, Sidnej, Prag i drugi

Britanski mediji svrstali Novi Sad na listu svetskih gradova sa najatraktivnijim kulturnim sadržajem
Copyright Novi Sad / V Velickovic NS-EPK

Jedan od najcenjenijih lajfstajl magazina, britanski Time Out, svrstao je Novi Sad na listu svetskih metropola koje će u 2022. godini ponuditi fantastične i nesvakidašnje kulturne događaje.

Srpska Atina se tako našla među 22 svetska grada kao što su Njujork, Pariz, Barselona, London, Lisabon, Istanbul, Melburn, Los Anđeles, Čikago, Nagoja, Sidnej, Prag i drugi.

24sedam/Goran Sivački
 

Lista koju ovaj magazin sastavlja svake godine, obuhvatajući otvaranja velikih muzeja, muzičkih događaja, pozorišnih predstava, izložbi koje, kako navode, "nikako ne bi trebalo propustiti“, predstavila je za 2022. godinu i Novi Sad koji će nositi krunu Evropske prestonice kulture uz 1.500 kulturnih događaja i učešće 4.000 umetnika.

Kako navodi magazin, prelepa arhitektura i jedinstvena istorija Novog Sada odavno su ga učinili glavnom destinacijom koja u 2022. godini treba da bude nezaobilazna.

24sedam/Goran Sivački
 

Poseban akcenat autori teksta stavljaju i na samu ideju mreže Kulturnih stanica, kao novih prostora za kulturu, rekonstruisanog industrijskog nasleđa, za šta kao primer navode Kulturnu stanicu Mlin.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike