Fatalna greška Raše Bukvića zbog koje je izgubio ulogu Zorana Đinđića u seriji „Porodica“

02.04.2021

15:15 >> 15:33

0

Autor: Dejan Ćirić

Izbor glumca koji će pred kamerama oživeti lik bivšeg premijera Srbije odvijao se u tri faze, a moglo bi se reći da je okončan po principu - nije kome je r

Fatalna greška Raše Bukvića zbog koje je izgubio ulogu Zorana Đinđića u seriji „Porodica“
Copyright Raša Bukvić ATA Images/Antonio Ahel

Serija “Porodica” tokom poslednjih dana beleži rekordnu gledanost i izaziva svakodnevne oprečne reakcije. Ipak, svi se slažu da je kasting, većinom, urađen besprekorno, čak i oni koji imaju oprečna mišljenja o vremenu i ljudima koji su u centru pažnje ambicioznog televizijskog projekta. Najveće pohvale upućene su Mirjani Karanović, Borisu Isakoviću, Milanu Mariću i Radovanu Vujoviću. Ipak, neka druga rešenja, sticajem okolnosti, bila su podložna promenama.

Promo / Porodica

Izbor glumca koji će pred kamerama oživeti lik Zorana Đinđića odvijao se u tri faze, a moglo bi se reći da je okončan po principu – nije kome je rečeno, već kome je suđeno, piše magazin „Hello“.

– Ponuđeno mi je da igram Đinđića. Uloga je značajna, moram naći poseban model da joj priđem. Taj čovek je obeležio jedno vreme – izjavio je Raša Bukvić prošlog proleća, gostujući u jednoj emisiji, i tako nehotice napravio “kiks”, nakon kojeg su producenti bili prinuđeni da mu se zahvale na saradnji. Naime, svi koji su radili na realizaciji projekta imali su potpisan ugovor o tajnosti, kako nijedna informacija ne bi dospela u javnost pre željenog termina.

Raša Bukvić ATA Images/Antonio Ahel

Drugi izbor za ulogu Zorana Đinđića bio je Nebojša Dugalić. Na nesreću, on je svega dva dana uoči početka snimanja, zakazanog za 11. jun 2020. godine, dobio koronu. Producentima nije preostalo ništa drugo nego da se daju u potragu za trećim glumcem, a izbor je pao na Uliksa Fehmiua, koji duže od dve decenije živi u Njujorku.

Promo / Porodica

– U ovaj projekat ušao sam relativno kasno i gotovo bez ikakvih priprema. U Beogradu sam se našao zbog projekta za koji sam se spremao duže vreme, pa sam par meseci ranije krenuo da puštam kosu i bradu. Nije mi bilo lako da se iz priprema za jednu ulogu prešaltujem preko noći u drugu, ali sam smatrao da je izazov vredan rizika – otkrio je Uliks u intervjuu za dnevni list “Danas” i dodao: U rečenice koje moj lik izgovara u seriji verovao sam bez rezerve i do kraja. Za mene je Zoran Đinđić bio nada, mogućnost svetlosti, energija suprotna od tame. Neko ko je pokušavao da nas ubedi da je snaga u nama, ne u njemu, nego u nama.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike