Snima se film o Džeju Ramadanovskom: Potencijalni bioskopski hit nosi naziv njegove antologijske pesme

05.12.2021

18:35

0

Autor: Dejan Ćirić

Režija je poverena Nemanji Ćeraniću koji je postigao veliki uspeh sa serijom „Grupa“ i filmom „Lihvar"

Snima se film o Džeju Ramadanovskom: Potencijalni bioskopski hit nosi naziv njegove antologijske pesme
Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Komisija Filmskog centra Srbije, u kategoriji sufinansiranje proizvodnje domaćih dugometražnih igranih filmova, predložila je da se podrži pet projekata, što je Upravni odbor FCS i prihvatio.

U nardednim godinama publika će imati priliku da vidi nove filmske projekte poznatih reditelja Marka Đorđevića, Vladimira Blaževskog, Nemanje Ćeranića, Vasilija Nikitovića i Petra Ristovskog.

Ono što će možda najviše zaintrigirati širu publiku jeste da će se snimati biografska priča o legendarnom pevaču Džeju Ramadanovskom.

Printscreen Youtube
 

Film će se zvati "Nedelja", po antologijskom hitu preminulog pevača, scenario je pisao Stefan Bošković, dok je režija poverena Nemanji Ćeraniću koji je postigao veliki uspeh sa serijom „Grupa“ i filmom „Lihvar“.

Filmski centar Srbije će ovo ostvarenje sufinansirati sa 20 miliona dinara, a fokus u ovom scenariju je Džejevo detinjstvo i odrastanje u domu.

„Uzbudljiva priča o životu Džeja Ramadanovskog data je bez suvišne patetike, sa upečatljivim likovima. Scenario se drži bitnih činjenica iz pevačeve biografije, tretirajući ih sa simpatijama prema glavnom junaku, koje prikaz surove realnosti s kojom je bio prinuđen da se suočava ne dovodi u pitanje, nego ih, naprotiv, kako to u uspešnim kinematografskim ostvarenjima i treba da bude - naglašava“, navodi se, pored ostalog, u obrazloženju članova komisije, koji predviđaju da je reč o potencijalnom bioskopskom hitu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike