40 godina „Orgazma“: Sećanje na 13. januar 1980. i posebna gošća na slavljeničkom koncertu

05.12.2021

09:05

0

Bend priprema ekskluzivni repertoar na kome će se, pored najvećih hitova, naći i neke pesme koje dugo nisu svirali u prestonici, ali i poseban blok pesama posvećen kultnom albumu ,,Paket aranžman"

40 godina „Orgazma“: Sećanje na 13. januar 1980. i posebna gošća na slavljeničkom koncertu
Elektricni orgazam - Copyright Promo / Wood

Beogradski rok bend “Električni orgazam” otkrio je da će njhovi gosti na predstojećem koncertu 9. decembra u Kombank dvorani, biti članovi benda “YU Grupa”, “Artan Lili” i “Partibrejkers”.

Kao što je i najavljeno, posle skoro dve godine od odlaganja usled pandemije, konačno su se stekli uslovi da se koncertno obeleži 40 godina postojanja “Električnog orgazma”, kako i dolikuje ovako značajnom jubileju.

Električni orgazam / ATAImages
 

Čuveni bend je za tu priliku odlučio da okupi mnoge kolege i muzičare koji su ih pratili tokom svih ovih decenija.

- Uspeli smo da okupimo sve generacije muzičara na ovom slavljeničkom koncertu. Jako nam je drago što će tu biti naše drage kolege iz “YU Grupe” - Žika i Dragi Jelić, Anton iz “Partibrejkersa”, kao i Jovec iz originalne postave “Orgazma”. Tu su nam i mlađi prijatelji, koji će u jednom trenutku sa nama podeliti binu i slavljenički momenat - Bojan i Romana Slačala iz benda „Artan Lili" - otkrio je Srđan Gojković Gile, frontmen kultnog rok sastava, a najavio je i još jednu važnu gošću.

Srđan Gojković Gile Foto: 24sedam/Katarina Mihajlović
 

- Posebno nam je drago što će sa nama te večeri biti i Duca Marković, koja će otvoriti slavljenički koncert u Kombank dvorani, 9. decembra. Duca je bila prisutna baš te večeri kada je bend nastao u kafani ,,Mornar", a posle koncerta makedonske grupe “Leb i Sol”, koji smo prethodno zajedno posetili upravo u Domu sindikata, kako se tada zvala Kombank dvorana - prisetio se Gojković momenta kada je njegov bend osnovan, 13. januara 1980. godine.

Dubravka Duca Marković ATA Images/Antonio Ahel
 

„Električni orgazam“ za slavljenički koncert u Beogradu priprema i ekskluzivni repertoar na kome će se, pored najvećih hitova, naći i neke pesme koje dugo nisu svirali u prestonici, ali i poseban blok pesama posvećen kultnom albumu ,,Paket aranžman" (1981).

Pored svoje tri pesme sa najvažnije novotalasne kompilacije ,,Krokodili dolaze”, „Zlatni papagaj” i „Vi”, „Električni orgazam“ će prvi put u karijeri odsvirati i neke pesme grupa “Idoli” i Šarlo akrobata”, koje su se našle na ovoj antologijskoj ploči.

Biće to jedinstvena prilika za sve muzičke ljubitelje da čuju svoje omiljene pesme uz koje su odrastali, a koje njihovi originalni autori, nažalost, više nikada neće odsvirati.

Foto: 24sedam/Katarina Mihajlović
 

Grupa “Električni orgazam” dobitnik je i ovogodišnje muzičke nagrade „GODUM” za najbolju rok grupu 2020. godine. Ovo značajno priznanje im je nedavno dodelilo Udruženje muzičara džeza, zabavne i rok muzike Srbije.

Budući da su i dalje na snazi zdravstvene preventivne mere, posetiocima koncerta biće neophodan digitalni zeleni sertifikati koji mogu biti u digitalnom formatu u telefonu ili odštampani na papiru.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike