Pozorišni festival „Desire“ prkosi pandemiji i donosi sjajne predstave

18.11.2020

16:31 >> 19:12

0

Autor: Dejan Ćirić

Manifestacija počinje u nedelju, 22. novembra premijerom predstave Poetika gledanja u režiji Andraša Urbana, na sceni teatra Deže Kostolanji u Subotici

Pozorišni festival „Desire“ prkosi pandemiji i donosi sjajne predstave
Copyright Pixabay

Sledećeg dana na programu ove nezavisne teatarske smotre u dva termina (od 15 i 17.30), biće predstavljen projekat „Kretanje“ u režiji Jovane Tomić (Bitef teatar), dok će na sceni “Jadran” u 19.30 biti odigrana „Seljačka opera“ autorskog tandema Pinter-Darvaš, u režiji Atile Keresteša, u produkciji novosadskog pozorišta.

U teatru „Deže Kostolanji“, u utorak od 17 sati na repertoaru je nova drama „Upotreba čoveka“ po romanu Aleksandra Tišme, reditelja Borisa Liješevića.

Boris Liješević ATAImages/Antonio Ahel

Najnovija predstava Beogradskog dramskog pozorišta „Jugojugoslavija“ po tekstu i režiji Bona Parka, čija će premijera biti u petak na matičnoj sceni, igra se takođe u utorak, od 19 časova, na sceni “Jadran”.

Sreda od 19 sati je rezervisana za uspešan komad „Zašto je poludeo gospodin R?“ kultnog filmskog reditelja i pisca Rajnera Vernera Fasbindera, u režiji Boba Jelčića, u produkciji JDP-a, sa odličnom glumačkom ekipom koju čine Boris Isaković, Nataša Tapušković, Dubravka Kovjanić, Milan Marić, Branko Cvejić i Vesna Čipćić.

Glumci predstave “Jugojugoslavija” 24sedam/Katarina Mihajlović

Monodrama „Noćni pisac“ po tekstu i režiji čuvenog Jana Fabra igra se u četvrtak, od 19 sati u „Deže Kostolanji“ sa Slobodanom Beštićem u naslovnoj ulozi.

U subotu će biti izvedena nova produkcija BDP-a pod nazivom „Nije to to: Studije Fausta“ uvek inventivnog i maštovitog reditelja Tomija Janežiča iz Slovenije, po tekstu Simone Semenić.

Predstava “Nije to to: Studije Fausta” Promo/BDP

Poslednjeg dana festivala, u nedelju 30. novembra, na pozornici će biti čak tri predstave u terminima od 13, 16 i 19 sati i to istog autora Sabolča Hajdua, koji potpisuje i tekst i režiju komada „Ernelini kod Farkaševih“, „Kalmanov dan“ i „Jedan procenat Indijanac“.

PROČITAJTE JOŠ: 

Boljšoj na bis: Fatalna „Dama s kamelijama“

Predstava „Holivudski san“: Dva glumca igraju 14 uloga

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike