"Novi hrabri svet": Poznat datum održavanja 50. jubilarnog Festa

01.12.2021

09:01

0

Ivan Karl je najavio atraktivan program festivala, povodom čijeg jubileja se spremaju knjige o Dinku Tucakoviću, Nebojši Ðukeliću i Emiru Kusturici, kao i edicija poštanskih marki

"Novi hrabri svet": Poznat datum održavanja 50. jubilarnog Festa
Copyright Foto: 24sedam/ Goran Sivački

Jubilarni 50. FEST biće održan od 25. februara do 6. marta naredne godine pod sloganom "Novi hrabri svet", najavio je gradski sekretar za kulturu Ivan Karl.

"Slogan prvog FEST-a 1971. godine bio je ''Hrabri novi svet'', a pedesetog će biti ''Novi hrabri svet''. Jedna mala igra reči - rekao je Karl, govoreći na panelu "Festivali uprkos koroni" u okviru tribine "Korona vs kultura", u Domu omladine Beograda.

Karl je rekao da će obim festivala zavisiti od toga kakva će tada biti pandemijska situacija kod nas, ali i u svetu.

Ivan Karl Tanjug/Miloš Milivojević
 

- Film možete da dovedete na FEST, ali je pitanje koliko gostiju možete ako je neka zemlja zatvorena. Imperativ je da se festival održi u svom izvornom izdanju - naglasio je Karl.

On je najavio atraktivan program festivala, povodom čijeg jubileja se spremaju knjige o Dinku Tucakoviću, Nebojši Ðukeliću i Emiru Kusturici, kao i edicija poštanskih marki.

- Svi moramo dobro da razmislimo kako će izgledati 51. FEST. Mislim da treba da bude potpuno drugačiji od svih prethodnih, neka vrsta resetovanja, da sa ovim 50. zatvorimo jedan krug i otvorimo novi - zaključio je Ivan Karl.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike