Nemanja Ćeranić za 24sedam: Nagrada na Festu nam daje vetar u leđa da nastavimo dalje

17.05.2021

09:01 >> 09:03

0

Rad na ovom filmu je jedno veliko iskustvo za sve nas. Hvala komisiji što je prepoznala naš trud i energiju koja dolazi iz čiste ljubavi prema filmu, rekao j

Nemanja Ćeranić za 24sedam: Nagrada na Festu nam daje vetar u leđa da nastavimo dalje
Copyright Promo / Fest

Film “Lihvar” mladog reditelja Nemanje Ćeranića dobitnik je nagrade lista Politika “Milutin Čolić” za najbolji domaći film u okviru 49. Festa.

Ćeranić je za naš portal rekao da ovo priznanje daje “vetar u leđa” celom timu da nastave još više da rade.

– Ponosan sam na celu ekipu sto je u teškim uslovima pandemije dala sve od sebe da napravimo “Lihvara”. Rad na ovom filmu je jedno veliko iskustvo za sve nas. Hvala komisiji što je prepoznala naš trud i energiju koja dolazi iz čiste ljubavi prema filmu. Zahvalio bih se i opstini Inđija koja je podržala ovaj projekat, kako bih ja uspeo da snimim svoj debitantski film – istakao je Ćeranić.

Tanjug/Tanja Valič

Film “Lihvar”, beogradsku i svetsku premijeru imao je na Festu. U utorak, 18. maja film će imati svečanu premijeru u Inđiji, inače rodnom gradu reditelja Nemanje i producenta Aljoše Ćeranića, gde je uz podršku Opštine i snimljen. Dan kasnije film će biti prikazan i u Nišu, dok je premijera u Kragujevcu zakazana za 20. maj, kada film i zvanično počinje sa prikazivanjem u bioskopima širom Srbije i regiona.

Ova krimi drama upoznaje nas sa lokalnim zelenašem, bivšim bokserom koji se uvek drži svog kodeksa: niko mu nikada ne ostaje dužan i nikome nije dužan. Pratimo jedan dan u životu zelenaša u malom gradu u Srbiji, kome se život okreće naglavačke zbog gluposti u trenutku kada je bio na korak do ostvarenja sna.

Pročitajte još

U glavnim ulogama pojavljuju se: Dušan Petković, Strahinja Blažić, Jovo Maksić, Zlatan Vidović, Branko Vidaković, Milica Grujičić, Miloš Milaković, Mladen Andrejević, Ivan Đorđević, Aleksandar Đurica, Tatjana Vančelovski… Scenario potpisuje Strahinja Madžarević, fotografiju Dušan Grubin, a muziku Dalibor Vrzić. Distributer filma je kuća Art Vista.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike