Stravična scena sa baba Mikulom u "Crnoj svadbi“ je samo početak: Jeziva vračara krije mnoge tajne

14.11.2021

18:31

1

„Sve ovo što se događa na globalnom nivou i nepoznavanje toga doveli su ljude u situaciju da se više okreću horoskopima i ostalim okultnim seansama“, ističe glumica

Stravična scena sa baba Mikulom u "Crnoj svadbi“ je samo početak: Jeziva vračara krije mnoge tajne
CRNA SVADBA 1411 (1) - Copyright Serija Crna svadba Promo/Firefly productions

Jednu od ključnih uloga u seriji „Crna svadba“ koja je privukla ogromnu pažnju gledalaca, igra i proslavljena glumica Ljiljana Blagojević. Reč je o baba Mikuli, jezivoj vračari kod koje idu svi meštani, a kako smo videli kod nje je išla i Mitrova tašta.

Serija Crna svadba Promo/Firefly productions
 

Proslavljena glumica otkriva kako je pristala na ovu ulogu.

- Prvo tražim da pročitam tekst scenarija, pa pitam ko režira i koja je podela. Ako mi se tekst sviđa, onda gledam značaj uloge za radnju serije. Ako se uloga u montaži može iseći, onda nema razloga ni da je prihvatim. U ovom slučaju radilo se o izvanrednom scenariju, intrigantnoj priči i ulozi koju do sada nisam imala prilike da igram. Veoma zahtevna u svim aspektima, a snimanje je zahtevalo veliku pripremu - kaže glumica i dodaje:

- Naročito bih podvukla fantastičnu saradnju sa rediteljem Nemanjom Ćipranićem. Odavno nisam srela tako vaspitanog reditelja koji poštuje glumca. Možda zato što mu je deda bio glumac. Produkciono, serija je rađena na zavidnom nivou.

Serija Crna svadba/Promo
 

Publici sam žanr psihološki triler deluje obećavajuće. Ljiljana kaže da se njoj, kada je reč o žanru, sve dopalo:

- Žanr je rađen iz našeg mentaliteta i samim tim veoma je uverljiv. Iako sam imala dosta scena na jeziku koji ne znam, uz rituale koje ne poznajem, temeljna priprema mi je pomogla da to uradim na visokom nivou. Serija će držati pažnju publike i vrlo je zaintrigirati. Biće to posle čuvenog filma „Leptirica“ još jedan biser u našoj umetnosti tog žanra - ističe Blagojevićeva.

- Pravi horor snimala sam davno, pre raspada Jugoslavije, u Sarajevu, zvao se „Enigma“. Volim da ga snimam jer je zahtevan za glumca, ali ne volim ga kao žanr. Plašim se da ga gledam. Još stavljam ruku na oči kada vidim scene koje me uznemire. Strah čoveka koči i čini usplahirenim i nesrećnim. Više volim da doživim katarzu, pročišćenje kroz druge žanrove - dodaje glumica.

Serija Crna svadba Promo/Firefly productions
 

Na pitanje da li smatra da i u 21. veku crna magija izaziva strah u ljudima, Ljiljana kaže:

- Nikada nisam sretala više unezverenosti, ni straha kod ljudi nego danas. Sve ovo što se događa na globalnom nivou i nepoznavanje toga doveli su ljude u situaciju da se više okreću horoskopima i ostalim okultnim seansama. Problem je kad vas ta strast obuzme i kada svoj život podredite tome. Vera je jedno, a praznoverje drugo. Dve suprotnosti i jedno sa drugim ne bi smelo da ide. Kao tamna i svetla strana. Čovek, kada je očajan, traži spas i prelazi granice zdravog poimanja našeg bitisanja. Ja bih se uvek okrenula ljubavi, plemenitosti, radosti i veri. Veri u dobro. Veri u čoveka.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: filmitv.rs

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike