Koncert koji je premašio sva očekivanja publike: Ovacijama ispraćen nastup "All Stars" na Bemusu

04.11.2021

12:58

0

U prvom delu, program je posvećen Ivanu Tasovcu, kada je izveden Andante cantabile Čajkovskog (II stav Gudačkog kvarteta br. 1, op. 11), kao i Šostakovičev Gudački kvartet br. 8

Koncert koji je premašio sva očekivanja publike: Ovacijama ispraćen nastup "All Stars" na Bemusu
1 BEMUS, All Stars, fotograf Belkisa Beka Abdulovic - Copyright Promo / Belkisa Beka Abdulović

Na 53. BEMUS-u sinoć je održan koncert "All Stars" postave u Kolarčevoj zadužbini.

Nastupili su renomirani violinisti Hačatur Almazjan i Gračja Avanesjan, Adrijen Buaso na violi, Narek Ahnazarjan na violončelu i mlada pijanistička zvezda u usponu, Eva Gevorgjan, koja je finalista nedavno završenog Šopenovog konkursa u Varšavi.

Uz program posvećen Ivanu Tasovcu u prvom delu, kada je izveden Andante cantabile Čajkovskog (II stav Gudačkog kvarteta br. 1, op. 11), kao i Šostakovičev Gudački kvartet br. 8, ovaj gudački kvartet, sačinjen od prijatelja i dugogodišnjih saradnika, premašio je sva očekivanja publike.

Promo / Belkisa Beka Abdulović
Koncert "All stars"

Posebno oduševljenje izazvao je drugi deo koncerta kada se ovoj postavi pridružila mlada pijanistkinja Eva Gevorgjan i pokazala svoje umeće u Klavirskom kvintetu S. Franka. Uz stajaće ovacije ovaj koncert je potvrdio svoj značaj i kvalitet.

Kako je izjavio Hačatur Almazjan, koncert je pripreman 14 meseci sa Hatjom Bunijatišvili, ali pošto je ona iz zdravstvenih razloga sprečena da prisustvuje, izbor je pao na mladu 17-ogodišnju Evu za koju smatra da ima sve predispozicije da postane prava zvezda.

Promo / Belkisa Beka Abdulović
 

Koncertu je prisustvovao i kanadski dirigent Marko Parizoto, koji je nastupio na otvaranju BEMUS-a sa Nemanjom Radulovićem i Beogradskom filharmonijom.

Promo / Belkisa Beka Abdulović
Eva Gevorgjan

BEMUS se nastavlja uz atraktivne koncerte i značajna svetska imena. Već večeras na sceni Kolarca nastupiće svetski poznati bariton Tomas Hempson, Simfonijski orkestar i Hor Radio televizije Srbije, pod dirigentskim vođstvom Bojana Suđića, uz specijalne gošće, srpske soprane koje uspešno grade karijeru u inostranstvu: Draganu Radaković i Aleksandru Jovanović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike