Sajamski dani ispunili očekivanja čitalaca: Predstavljamo vam 20 najtraženijih naslova (VIDEO)

02.11.2021

15:35

0

Autor: Dejan Ćirić

Tokom trajanja manifestacije skoro 200.000 čitalaca posetilo je Lagunine i Delfi knjižare, a više od 50 pisaca družilo se sa svojim čitaocima i preporučivalo knjige

Sajamski dani ispunili očekivanja čitalaca: Predstavljamo vam 20 najtraženijih naslova (VIDEO)
Sajamski dani 3 - Copyright Sajamski dani Promo/Laguna

Oktobar je definitivno mesec knjige, a to potvrđuju upravo završeni Sajamski dani, tokom kojih je veliki broj čitalaca iskoristio sjajne popuste na omiljene knjige, a uz to su mogli da se sretnu sa brojnim piscima.

Laguna i Delfi knjižare četvrtu godinu zaredom organizovali su Sajamske dane u knjižarama, što je, na sreću svih knjigoljubaca, odlična alternativa za Beogradski sajam knjiga.

Sajamski dani Promo/Laguna
 

Tokom trajanja manifestacije više od 200.000 čitalaca posetilo je Lagunine i Delfi knjižare, kao i Lagunine klubove čitalaca u Srbiji i regionu, odnosno sajtove laguna.rs i delfi.rs! Više od 50 pisaca družilo se sa svojim čitaocima i preporučivalo knjige!

Naslovi koji su tokom svih dana manifestacije bili najtraženiji su: novi roman Fredrika Bakmana „Mi protiv vas“, novi roman Lusinde Rajli „Izgubljena sestra“ i „Zanimljiva istorija Srba u 147 priča“ Momčila Petrovića.

Sajamski dani Promo/Laguna
 

Evo i liste top 20 najtraženijih naslova od početka Sajamskih dana:

„Mi protiv vas“, Fredrik Bakman

„Izgubljena sestra“, Lusinda Rajli

„Zanimljiva istorija Srba u 147 priča“, Momčilo Petrović

„Dete u tebi mora da pronađe svoj zavičaj“, Štefani Štal

„Stručnjak za ljubomoru i druge priče“, Ju Nesbe

„Dajana: Njena ispovest“, Endru Morton

„Nisam kriva“, Jelena Bačić Alimpić

„Čovek po imenu Uve“, Fredrik Bakman

„Žena bližnjega tvoga“, Toni Parsons

„Apis i Aleksandar“, Nenad Novak Stefanović

„Lažna veza“, K. Bromberg

„Kovid 19+“, Marko Vidojković

„Semper idem“, Đorđe Lebović

„Una“, Momo Kapor

„Zamalek“, Dejan Tiago-Stanković

„Medvedgrad“, Fredrik Bakman

„Apropo ničega“, Vudi Alen

„Dete u tebi mora da pronađe svoj zavičaj – radna sveska“, Štefani Štal

„Vin“, Harlan Koben

„Devojka sa plantaže čaja“, Dženet Maklaud Troter

U finalu Sajamskih dana, u petak 29. i subotu 30. oktobra, družili smo se sa sjajnim piscima u knjižarama „Borislav Pekić“ i Delfi SKC u Beogradu i u knjižari „Jovan Jovanović Zmaj“ u Novom Sadu.

Promo / Laguna
 

Jelena Bačić Alimpić se u Novom Sadu družila sa čitaocima. Iako je u fokusu njen novi roman „Nisam kriva“, „Ringišpil“ se i dalje rado čita i preporučuje.

Nenad Novak Stefanović nam je otkrio koliko je zahtevno istraživanje za jedan istorijski roman kakav je „Apis i Aleksandar“, kao i sa kakvim se sve izazovima susretao dok je pisao ovu knjigu.

Keri Čin nastavlja uspešni serijal ljubavno-erotskih romana novim hitom „Nepristojna“, koji je za nešto više od mesec dana od objavljivanja doživeo drugo izdanje.

Uvek je zadovoljstvo sresti našeg proslavljenog reditelja Gorana Markovića, pa je tako bilo i ovog puta, kada se pričalo o vezama između filma i književnosti. Saznali smo i kojih 5 naslova Marković preporučuje za ovu jesen.

Nenad Racković je tokom Sajamskih dana predstavio svoju novu knjigu „Sluz i žuč“, u kojoj se piščev alter ego preobražava u strip heroja iz pakla koji traga za sopstvenim razumom.

Milan Jovanović nije često u Beogradu, ali nije propustio Sajamske dane. S njim smo pričali o nastanku i tematici novog romana „Tuđi život“.

Dejan Tiago-Stanković je postigao veliki uspeh romanom „Zamalek“ a Nagrada Evropske unije za književnost“ je donela i brojne prevode.

Promo / Laguna
 

Slaviša Pavlović, autor romana „Himerina krv - Roman o Dučiću“, sprema novu knjigu i piše scenario za popularnu seriju „Feliks“ po romanu Vladimira Kecmanovića.

Do kraja godine Laguna priprema nove hitove domaće i svetske književnosti, kao i brojne akcije.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike