Harison Ford je radio kao kamerman za kultni bend: Posle svega, poželeo sam da odem u manastir (VIDEO)

31.10.2021

11:30

0

Svako mora da počne negde u filmskom stvaralaštvu, a za mladog Forda, to je bio koncertni film “Feast of Friends” 1968. godine, o životu na putu s tada najžešćim bendom sveta, putu koji je glumca gotovo odgovorio od života u šoubiznisu, pošto je bio svedok brojnih pijanki, drogiranja i svega i svačega što se događalo na turneji benda

Harison Ford je radio kao kamerman za kultni bend: Posle svega, poželeo sam da odem u manastir (VIDEO)
Harison Ford - Copyright Profimedia

Kad ste velika holivudska zvezda, s karijerom koja ne samo da traje decenijama, nego uključuje neke od najomiljenijih filmova ikad, javnost zna gotovo sve o vama. Ipak, nekako potpuno neopaženo prošla je činjenica da je legendarni Harison Ford nekada radio kao „roadie“ za čuveni bend The Doors.

Svako mora da počne negde u filmskom stvaralaštvu, a za mladog Harisona Forda, to je bio koncertni film “Feast of Friends” 1968. godine, o životu na putu s tada najžešćim bendom sveta. Putu koji je Forda gotovo odgovorio od života u šoubiznisu, pošto je bio svedok brojnih pijanki, drogiranja i svega i svačega što se događalo na turneji benda.

Harison Ford/Profimedia
 

Harisonov prijatelj sa UCLA, Pol Ferara, pozvao je tadašnjeg studenta koji se bavio stolarijom i sanjao o filmskoj slavi, da radi na projektu kao drugi snimatelj. Ford je brzo morao da nauči osnove snimanja kamerom i posle  kratke probe na Sixth Annual Renaissance Pleasure Faire u Agori, u Kaliforniji, gde su bili i članovi Doorsa Džon Densmor i Robi Kriger, položio je test.

To je Ferari bilo dovoljno da pošalje Forda u divljinu severnokalifornijskog Folk-Rock festivala da snimi bend u jednom od njihovih prirodnijih okruženja. Iako je Ford stalno kukao kako je njegova kamerica amaterska, veliki deo onoga što je snimio tog dana našlo se u konačnoj verziji filma, pa nema sumnje da je bio vrlo solidan kamerman.

The Doors/Profimedia
 

Slavni glumac se jednom prilikom prisetio se saradnje s Džimom Morisonom i bendom The Doors:

- Radio sam road-movie sa The Doors, trajalo je desetak dana, bila je to koncertna turneja. Kada se završilo, bio sam na korak od toga da odem u manastir. Mislio sam da je to u redu, ali nisam mogao da pratim tu ekipu. Bilo je to previše za mene - rekao je Ford.

U snimku koji sledi Ford se priseća nezaboravnih nedelju i po dana provedenih sa Doorsima. Video sadrži i snimke Forda koji sarađuje s bendom i Morisonom. Nezaboravni momenti koji nam prikazuju velikog akcionog junaka koji trčakara kao „roadie“ za legendarni bend.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: headliner.rs

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike