Srpski kandidat za Oskara otvara filmski festival u Kinoteci

22.10.2021

09:15

0

Autor: Dejan Ćirić

JSFF je tematski filmski festival kulturne razmene između Srbije i Japana koji prikazuje kratkometražna i dugometražna ostvarenja iz obe zemlje, premijerno u Beogradu i Tokiju

Srpski kandidat za Oskara otvara filmski festival u Kinoteci
Copyright Promo/Oaza

Osmi Japansko-srpski festival filma održaće se od 12. do 15. novembra u Jugoslovenskoj kinoteci, a deo repertoara publika će moći da pogleda i u Dvorani Kulturnog centra Beograda.

Na temu "Status" JSFF će ove godine prikazati više od 40 filmova među kojima će se naći evropske premijere japanskih dugometražnih ostvarenja, kao i višestruko nominovan i nagrađivan "Red Post on Escher Street" Siona Sonoa, dok će "Oaza" Ivana Ikića, srpski kandidat za Oskara, otvoriti festival.

Film Red Post on Escher Street/Promo
 

Priča Ikićevog filma smeštena je u Dom za decu i mlade ometene u razvoju, a vrti se oko ljubavnog trougla između dve devojke i jednog mladića koji žive u ovom domu. Glavni kuriozitet vezan za ovaj film je to što se reditelj odlučio da glavne uloge poveri pravim korisnicima doma.

U konkurenciji za Gran-pri i najbolji srpski i japanski film na temu, takmičiće se i ove godine samo kratkometražna dela, dok će revijalni program popuniti dugometražni filmovi koji su, prema ovogodišnjoj selekciji, najprikladnije odgovorili na temu festivala.

Promo / Oaza
 

JSFF je tematski filmski festival kulturne razmene između Srbije i Japana koji prikazuje kratkometražna i dugometražna ostvarenja iz obe zemlje, premijerno u Beogradu i Tokiju.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike