Roman Elene Ferante dobija filmsku adaptaciju: U glumačkoj podeli slavna imena (VIDEO)

21.10.2021

10:15

0

Autor: M. Cukić

Misteriozna književnica uputila je otvoreno pismo rediteljki Megi Džilenhal kada je najavljena adaptacija, dajući joj kreativnu slobodu

Roman Elene Ferante dobija filmsku adaptaciju: U glumačkoj podeli slavna imena (VIDEO)
Olivija Kolman u filmu Mračna kći.png 3 - Copyright Printscreen / Youtube

Roman svetskog književnog fenomena Elene Ferante "Mračna kći" dobiće svoju filmsku adaptaciju, a nedavno je izašao i prvi trejler i zvaničan datum izlaska.

"Mračna kći" donosi priču o Ledi, profesorki koja odlazi na godišnji odmor pored okeana i postaje opsednuta jednom mladom mamom koja se igra sa svojom ćerkom na plaži. Kako se zbližava sa ovom mladom ženom i njenom neobičnom porodicom, Leda počinje da se seća mnogih trauma iz sopstvene prošlosti…

Printscreen / Youtube
Olivija Kolman u filmu "Mračna kći"

Filmsku adaptaciju donosi Megi Džilenhal, čiji je ovo rediteljski debi. Ona je izjavila da je, nakon što je pročitala roman, osetila da je naglas rečeno nešto tajno, a istinito, što ju je istovremeno uznemirilo i utešilo, piše Citymagazin. Zamislila je koliko bi to iskustvo bilo intenzivnije u vidu filma, u bioskopu i odlučila da uradi baš to.

Printscreen / Youtube
Dakota Džonson u filmu "Mračna kći"

Glavnu ulogu u filmu tumači slavna Olivija Kolman, dok su se u ostalim ulogama našli Dakota Džonson, Džesi Bakli, Piter Sarsgard, Eda Haris i Pol Mezkal.  

Printscreen / Youtube
Ed Haris u filmu "Mračna kći"

Sama Ferante uputila je otvoreno pismo Megi Džilenhal kada je najavljena adaptacija, dajući joj kreativnu slobodu. Rekla je da, iako joj je važno da je film veran izvornom materijalu, Megi treba da iskoristi priliku i napravi nešto svoje, što će ispasti baš onako kako je ona zamislila.

Printscreen / Youtube
Olivija Kolman u filmu "Mračna kći"

Mraćna kći (The Lost Daughter) dolazi u određene bioskope 17. decembra, a potom i na Netfliks 31. decembra, piše Citymagazin.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike