Džoana Ketlin Rouling ponovo piše za decu: Da li se vraća Hari Poter?

16.04.2021

17:01 >> 14:32

0

Autor: Dejan Ćirić

Prvu knjigu iz serijala o dečaku čarobnjaku autorka je napisala živeći od socijalne pomoći, kao samohrana majka. Danas je jedna od najbogatijih žena na sv

Džoana Ketlin Rouling ponovo piše za decu: Da li se vraća Hari Poter?
Copyright Džoana Ketlin Rouling/Profimedia

Nova knjiga za decu Džoane Ketlin Rouling “Božićno prase” biće objavljena u oktobru ove godine i to na 20 jezika. Kako je nedavno objavljeno na zvaničnom sajtu autorke, ovo je priča o dečaku i njegovoj dragocenoj igrački, i tome dokle je spreman da ide da bi je pronašao. Nova avantura nema nikakvih dodirnih tačaka sa prethodnim radom slavne književnice.

Kao što je već poznato, prvu knjigu iz serijala o Hariju Poteru Rouling je napisala živeći od socijalne pomoći kao samohrana majka. Objavljena je 1997. godine i postigla je neverovatan uspeh, iako je u početku bila odbijena od čak dvanaest izdavačkih kuća. Knjiga je osvojila mnoge nagrade, usledili su podjedanko uspešni nastavci a zatim i legendarni filmovi. Džoana Ketlin Rouling je zahvaljujući Hariju Poteru danas jedna od najbogatijih i najuspešnijih žena na svetu.

Profimedia

Posle serijala o najpoznatijem dečaku čarobnjaku na planeti, 2012. godine je napisala knjigu za odrasle “Upražnjeno mesto”. Roman je doživeo veliki komercijalni uspeh jer je za prve tri nedelje u Velikoj Britaniji prodat u milion primeraka, ali su kritike bile podeljene.

Pročitajte još

Njeno naredno delo je bio kriminalistički roman “Zov kukavice”, koji je 2013. godine objavila pod pseudonimom Robert Galbrajt.ž

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike