Horori snimani na ukletim mestima: Zastrašujuća svedočenja filmskih ekipa

13.10.2021

15:01

0

Autor: Dejan Ćirić

Jezive scene u mračnim podrumima, pojavljivanje duhova, neobjašnjivi požari samo su deo onoga što se dešavalo na setovima

Horori snimani na ukletim mestima: Zastrašujuća svedočenja filmskih ekipa
profimedia-0383808628 - Copyright Film "The Nun"/Profimedia

Reditelji i članovi filmskih ekipa otkrili su neobične stvari koje su se dešavale tokom snimanja ovih pet horora:

"The Nun"

Dok je snimao film u rumunskom zamku, reditelj Korin Hardi postao je ubeđen da je mesto radnje ukleto nakon što je u mračnoj prostoriji naišao na dva čoveka koji su iznenada nestali.

Korin kaže da je ušao u prostoriju koja se nalazila izvan hodnika u kome je glumačka ekipa snimala, kako bi mogao da gleda na monitoru šta se dešava. Video je dvojicu muškaraca u senci i, verujući da su članovi ekipe, nastavio je sa radom sve dok se kasnije nije okrenuo da ih pita za mišljenje, ali njih nije bilo.

- Zaista sam ljubitelj svih ovih stvari, ali sam i relativno skeptičan u pogledu onoga što sam doživeo i zato verujem. Ovo je bio posebno iznenađujući trenutak, ali se dogodio tokom radnog dana i nisam imao vremena da zastanem i odem. Moram da napravim pauzu. Upravo sam naišao na neke rumunske duhove - rekao je Korin za Ju-Es-Ej tudej.

"Poltergeist"

Iako niko iz glumačke ekipe nije umro do ponovnog snimanja filma "Poltergeist", 2015. godine, reditelj Žil Kenan rekao je da je na setu definitivno bilo paranormalnih aktivnosti.

On je otkrio da su se čudne stvari dogodile na terenu oko kuće gde su snimali, poput svetla i opreme koji nasumično nisu radili.

- Svetla koja su radila na bilo kom drugom mestu u komšiluku, ugasila bi se čim biste pokušali da ih uključite na ovoj parceli. Takođe, u filmu sam koristio mnogo fotografija napravljenih iz vazduha, a bespilotne letelice nisu mogle da uhvate GPS signal u ovom polju. Morali smo da se odmaknemo oko 3 metra da bismo pokrenuli dronove. Suviše sam se plašio da saznam šta je ta zemlja nekada bila - rekao je Kenan.

"Insidious"

Radnja filma snimana je u bolnici "Linda Vista", a u jednom trenutku članovi ekipe, koja je radila u podrumu, su počeli da se osećaju veoma loše.

- Kada smo se oblačili u podrumu za 'Insidious', postojala je soba puna ludih starih zapisa pacijenata iz četrdesetih i pedesetih. Premeštali smo ih kako bismo sredili odeću, a svi u prostoriji su počeli da se osećaju bolesno, čudno i teško. Morali smo da napravimo pauzu - rekla je za "Kosmopolitan" dizajnerka Dženifer Spenser.

"The Lords of Salem"

Glumci i ekipa filma „Gospodari Salema“ takođe su proveli vreme snimajući u losanđeleskoj bolnici "Linda Vista", za koju dizajnerka Dženifer Spenser kaže da je ukleta.

Objasnila je da je bilo trenutaka kada bi se u prostorijama pacijenata oglasio zvučni signal a da nije bilo nikoga u bolnici.

- Sigurna sam da je tamo bilo nešto, naročito u podrumu. Nikada nisam volela da snimam tamo. Uvek sam se ježila zbog tog mesta - rekla je Dženifer Spenser.

"The Possession"

Zvezda filma Džefri Din Morgan kaže da je rad na filmu zapravo promenio njegova uverenja o natprirodnom, prenosi b92.net. Morgan tvrdi da su se tokom rada događale bizarne stvari – svetla su nekoliko puta eksplodirala usred snimanja, a bilo je i nasumičnih naleta vetra koji su se osećali na zatvorenom setu.

Sve se završilo kada su rekviziti sa seta stavljeni u skladišnu prostoriju u Vankuveru koja je izgorela do temelja.

- To nije bio električni požar, počeo je iznutra. To je sve što ću reći - izjavio je Džefri za NBC.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike