Svet je lišen svetla, vazduha i nade: Glumci serije "Fear The Walking Dead" otkrivaju sve o 7. sezoni

11.10.2021

15:15

0

Oni koji su preživeli Tedijev nuklearni "kraj" saznaće ko su zaista i od čega su zapravo sazdani u ovom novom "Početku"... Čak i kada to podrazumeva veliku cenu koju moraju da plate oni koje su nekada smatrali svojom porodicom...

Svet je lišen svetla, vazduha i nade: Glumci serije "Fear The Walking Dead" otkrivaju sve o 7. sezoni
Fear The Walking Dead (1) - Copyright Promo/AMC

"Fear The Walking Dead", originalna AMC serija koju obožavaju ljubitelji horora širom sveta vraća se na male ekrane novom, sedmom sezonom!

Svetska premijera očekuje se 18. oktobra u terminu od 3.00h sa reprizom istog dana u 22h po našem vremenu na AMC kanalu, a mi vam izdvajamo nekoliko zanimljivosti sa snimanja, kao i šta su glumci i Showrunner TV serije “Fear the Walking Dead” rekli na online panelu na Comic-Con@Home o svojim junacima u sedmoj sezoni.

Podsetimo se šta smo videli u prethodnoj sezoni: 

U eksplozivnom finalu šeste sezone koju smo imali prilliku gledamo poslednjih meseci, Morgan (Lennie James) i Strand (Colman Domingo) nisu uspeli da spreče Tedija (John Glover) da detonira bojeve glave širom Teksasa.

Promo / AMC
Serija "Fear The Walking Dead"

Šta nas očekuje u novoj sezoni?

Početak 7. sezone "Fear The Walking Dead" od ovog oktobra na AMC kanalu prati Morganovu grupu rasutu po predelima Teksasa dok pokušavaju da prežive nuklearne posledice koje su doneli Tedi i njegovi sledbenici. U međuvremenu, Morgan Jones i Victor Strand sukobljavaju se oko svojih filozofija.

Oni koji su preživeli Tedijev nuklearni "kraj" saznaće ko su zaista i od čega su zapravo sazdani u ovom novom "Početku"... Čak i kada to podrazumeva veliku cenu koju moraju da plate oni koje su nekada smatrali svojom porodicom.

Promo/AMC
Serija "Fear The Walking Dead"

Svet je lišen svetla i nade, a vazduh koji dišu je isto toliko smrtonosan kao i šetači sa kojima se suočavaju.  

U prvoj epizodi pod nazivom “Svetionik” (“The Beacon”), kojom i počinje svetska premijera, videćemo da iako je veći deo teritorije uništen nuklearnim bojevim glavama, Strand prosperira na jednom od retkih preostalih naseljivih mesta. Tokom portage za preživelima Strand otkriva stranca, koji je neočekivano povezan sa njegovom prošlošću.

Nove uloge i povratak starih

Sydney Lemmon se vraća kao Isabelle, Omid Abtahi kao Hovard, Gus Halper se glumačkoj ekipi pridružio kao “Will”.

Promo/AMC
Serija "Fear The Walking Dead"

Šta su glumci i Showrunner TV serije "Fear the Walking Dead" rekli na online panelu na Comic-Con@Home o svojim junacima u sedmoj sezoni.

Showrunner Ian Goldberg

- Poništićemo sve u smislu preživljavanja apokalipse. Svi su se vratili na nulu, moraju sve iznova da nauče.Više nuklearnih bojevih glava detoniralo je širom teritorije. To će promeniti šetače. To će promeniti način na koji se naši likovi kreću po spoljašnjem svetu, gde vazduh ne može da se udiše osim kroz gas masku. Resursa će biti sve manje. Ali, kao i u svakoj apokalipsi, videćemo da će ovaj događaj doneti novog protivnika, izazivača naše grupe. To je potpuno novi svet, na mnogo različitih načina.

Promo/AMC
Serija "Fear The Walking Dead"

Lennie James (Morgan Jones)

- Imamo nekoga bliskog, koji kad ne znaš šta da radiš, može da kaže:"Ne radi to, idiote. Umrećeš - kaže James. 

On je objasnio da su Morgan i Grace bili spremni da umru nakon nuklearnog napada, sve dok im beba nije vratila volju da nastave.

- Sada mora da živi i izgradi budućnost za to dete (koje su on i Grace spasili) i to je uglavnom Morganov fokus u 7. sezoni. "Pronalaženje nade" bi mogao biti naslov za novu sezonu.

Karen David (Grace Mukherjee)

- Mogu samo da se nadam da će Grejs biti od neke koristi, zato što vidimo da je "senka" sebe, očigledno zbog svega onoga što joj se izdešavalo. To što je naučnica, zaista joj odvraća pažnju od bola sa kojim se nosi i kroz koji mora da prođe, pa se u tom smislu u potpunosti uživela u to - kaže glumica.

Na pitanje šta joj se najviše dopada kod Grejs, Karen je odgovorila da najviše voli Grejsinu sposobnost da se menja i razvija.

Promo/AMC
Serija "Fear The Walking Dead"

Colman Domingo (Victor Strand)

- Strand je oduvek imao instinkte za preživljavanje koji su bili osporavani od strane javnog mnjenja. I zato mislim da je on uvek pokušavao da se uklopi, odnosno uskladi sa drugim ideologijama, i da mu to nije imalo smisla. Mislim da je ono što su scenaristi osmislili u toj poslednjoj epizodi 6. sezone i vreme da Strand počne više da sluša svoje instinkte, da shvati šta tačno radi, dovelo je do toga da je preživeo, naročito nuklearni napad. U jednom trenutku, on je rekao: "Možda nisam pogrešio. Svi mi stalno govore da grešim, da sam previše oštar, previše pragmatičan."

Promo/AMC
Serija "Fear The Walking Dead"

 

U 7. sezoni, on razmišlja na ovaj način: "Vreme je da ojačam Stranda i vidim šta to donosi". To je ono što je uzbudljivo u sledećem poglavlju za Victora Stranda: nismo videli Victora Stranda u punoj snazi Victora Stranda. Videli smo ga uvek izazvanog svojim moralnim kompasom, a sada je spreman da vidi kakav je svet kada ponovo izgradi jedan u koji veruje - ne padajući ni pod čiji uticaj. Mislim da je to uzbudljivo za likove, posebno nakon šeste sezone.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike