Dugoočekivani film "Dina" stiže u domaće bioskope: Zakazana svečana pretpremijera!

12.10.2021

17:04

0

Zanimljivo je da je slavni muzičar Hans Cimer uradio novi instrument i osmislio jezik za horske pesme – tako da muzika u filmu zvuči kao da nije s ovog sveta

Dugoočekivani film "Dina" stiže u domaće bioskope: Zakazana svečana pretpremijera!
Copyright “Dina” / Profimedia

Najnovija SF adaptacija romana Franka Herberta "Dina" biće prikazana pretpremijerno u sredu 20. oktobra u 19 časova u Velikoj sali Kombank dvorane, nakon čega će se naći na redovnom repertoaru. 


Ova naučnofantastična filmska priča, opisuje situaciju u kojoj je sinu plemićke porodice poverena zaštita najvrednije stvari i ključnog elementa u galaksiji.
“Dina” / Profimedia
Film "Dina"

U mitskoj avanturi, sa elementima drame pratimo Pola Atreidesa iz kuće Atreides, sjajnog i nadarenog mladića rođenog za velike stvari, koji mora da otputuje na najopasniju planetu u  svemiru kako bi osigurao budućnost svoje porodice i svog naroda.

“Dina” / Profimedia
Film "Dina"

On se nađe usred sukoba oko ekskluzivne distribucije najcenjenijim resursom koji postoji, najvrednijem elementu galaksije koji se nalazi samo na Arakisu i koji može otključati najveći potencijal čovečanstva, u kom će preživeti samo oni koji mogu da pobede svoj strah.

Interesantan je podatak da je za film napravljeno više od hiljadu kostima, a muzičar Hans Cimer je uradio novi instrument i osmislio jezik za horske pesme – tako da muzika u filmu zvuči kao da nije s ovog sveta.

Glavne uloge u filmu tumače: Timoti Šalame, Rebeka Ferguson, Džoš Brolin, Džejson Mamoa, Havijer Bardem, Stelan Skarsgord i drugi.

"Dina" u Veneciji, Havijer Bardem i Zendaja / Profimedia
Premijera filma "Dina"

Podsetimo, film je premijerno prikazan 3. septembra na Venecijanskom Filmskom Festivalu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike