Objavljen datum svetske premijere dugoočekivanog filma "Dina"

19.06.2021

08:27

0

Glumačka postava vrvi od zvezda, među kojima su Timoti Šalame, Rebeka Ferguson, Oskar Ajzak, Stelan Skarsgard, Zendaja, Džejson Momoa, Dejv Bautista i Havie

Objavljen datum svetske premijere dugoočekivanog filma "Dina"
Copyright "Dina" / Profimedia

Dugoočekivana nova adaptacija naučno-fantastičnog filma “Dina” Denisa Vilneva doživeće svoju svetsku premijeru na Filmskom festivalu u Veneciji u septembru.

Festival je najavio da će visokobudžetni spektakl u kom glumi Timoti Šalameu i Zendaja imati svetsku premijeru u Veneciji u kategoriji van konkurencije 3. septembra.

Film je adaptiran po bestseleru naučne fantastike Franka Herberta o mladom Polu Atreidesu (Šalame), potomku plemenite Kuće Atreides koji je zadužen za nadzor jalove pustinjske planete Arakis, poznate i kao Dine.

“Dina” / Profimedia

Glumačka postava vrvi od zvezda, među kojima su Timoti Šalame, Rebeka Ferguson, Oskar Ajzak, Stelan Skarsgard, Zendaja, Džejson Momoa, Dejv Bautista i Havier Bardem.

– “Dina”, koja je napisana u 20. veku, zapravo je predstava budućnosti nafte, kapitalizma i eksploatacije Zemlje. Danas su samo stvari gore. Ovo je priča o tome, ali i poziv na akciju za mlade – kaže reditelj Deni Vilnev o naučnofantastičnom spektaklu.

Ističe da je od početka nameravao da podeli Herbertovu knjigu i snimi dvodelno ostvarenje.

“Dina” / Profimedia

– Ne bih pristao da pravim adaptaciju ove knjige da je bio u pitanju samo jedan film. Ovaj svet je previše složen. Njegova moć je u detaljima – objasnio je Vilnev, koji je pre Dine režirao “Blejd raner 2049”, “Dolazak”, “Sikario”, “Zgarišta”…

Za sve one koji nisu upoznati sa radnjom, Arakis je pustinjska planeta koja je jedini izvor najznačajnije supstance u univerzumu – začina melanž, droge koja daje nadljudske sposobnosti.

Dina / Printscreen / Youtube

Prirodno, porodica Atrejdes zbog toga postaje neprijatelj rivalskih plemićkih porodica, kao i domorodačkog stanovništva Arakisa.

Upitan zašto je želeo da snimi Dinu u 21. veku, Vilnev je kazao da se, nevezano za to u šta verovali, Zemlja menja i ljudi će morati da se adaptiraju.

Pročitajte još

Mnogi se sećaju i adaptacije “Dine” koju je uradio Dejvid Linč 1984. godine, a koja je uprkos skromnoj zaradi i vrlo podeljenim kritikama, postala kultni film.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike