Detalji serije "Dara iz Jasenovca": Poznato ime velikog glumca koji će igrati brata Budu

26.09.2021

13:45

0

Mada je autor i reditelj Predrag Gaga Antonijević najavio da će se serija baviti i periodom "Oluje" – od toga je, u međuvremenu, odustao

Detalji serije "Dara iz Jasenovca": Poznato ime velikog glumca koji će igrati brata Budu
Copyright Dara iz Jasenovca Promo/MCF

"Dara iz Jasenovca", potresna priča o stradanju Srba, Jevreja i Roma u logoru Jasenovac, imaće epilog u vidu TV serije.

Mada je autor i reditelj Predrag Gaga Antonijević najavio da će se serija "Dara iz Jasenovca" baviti i periodom "Oluje" – od toga je, u međuvremenu, odustao.

- Razmišljao sam o "Oluji", ali sam odustao. "Oluja" bi na ovu "Daru", koja počinje zbegom, bila zbeg na zbeg. Sredinom oktobra, trebalo bi da radimo otvaranje serije "Dara iz Jasenovca", susret Dare i Bude pedeset godina kasnije. Ljubomir Bandović će igrati malog Budu, a Mirjana Karanović će igrati Daru. Veoma sam uzbuđen što ću režirati, scenario je odličan, a njih dvoje su genijalni glumci - otkrio je Gaga Antonijević za "Novosti" i dodao:

Foto:24sedam/Katarina Mihajlović
Ljubomir Bandović

- Radio sam sa oboma ranije, i znam da je tu nebo granica. Biće to sjajno otvaranje kojim će se zaokružiti taj ciklus. Znamo da su neka deca preživela, ali i da su braća i sestre bili razdvojeni, poslati po hrvatskim kućama, pokatoličeni… Mnogi od njih se više nikada nisu sreli, iako su preživeli. Neki jesu, ustanovili su ko su i odakle su, a neki se traže do današnjeg dana. Zato mi je važno da se ciklus zatvori, da njih dvoje na kraju odlaze, ali ne znamo koja im je sudbina. Zato sam uzbuđen.

Antonio Ahel/ATAImages
Gaga Antonijević

Na pitanje da li se boji da će film biti razvodnjen u tih nekoliko epizoda TV serije, Antonijević kaže:

- Neće biti razvodnjeno. Već smo sve pripremili. Imamo petnaestak minuta filma koje nismo pokazali plus ova uvodna epizoda. To će biti četiri veoma intezivne i dramske epizode, tako da verujem da će odjek biti veliki. Plan je da serija "Dara iz Jasenovca" bude prikazana za Božić iduće godine, na RTS.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike