Galerija Singidunum: Umetnost u službi humanosti

30.11.2020

06:49 >> 12:34

0

Autor: Dejan Ćirić

Izložba za Aniku, Minju i Olivera

Galerija Singidunum: Umetnost u službi humanosti
Copyright Profimedia

Galerija Singidunum iz Beograda priključila se humanitarnoj akciji za lečenje dece Anike, Minje i Olivera, pa će od 1. do 10. decembra biti domaćin izložbe slika britanskog umetnika Pitera Hjuga Maklera, koji je poklonio svoje radove galeriji.

Kako je saopšteno iz galerije, smatraju da je u ovom trenutku novac od prodatih slika najpotrebniji malim herojima. Zbog epidemiološke situacije iz galerije nisu u mogućnosti da organizuju aukciju, pa su zato odlučili da minimalna cena za jednu sliku bude 15.000 dinara.

U godini kada Singidunum i ULUPUDS obeležavaju veliki jubilej, 40 godina od osnivanja galerije, uprava smatra da je ovo prava stvar u veoma teškim vremenima kada je svima neophodna pozitivna energija.

Piter Hjugo Makler je britanski umetnik, pesnik i arhitekta koji se na svetskoj likovnoj sceni proslavio slikama na temu geometrijsle apstrakcije. Rođen je 1947. godine u Veneciji, a trenutno živi i radi u Škotskoj.

Galerija Singidunum na adresi Kneza Mihaila 40, poziva sve ljubitelje umetnosti i humane ljude da u periodu od 1. do 10. decembra od 10-17 časova posete ovu izložbu vrednih slika značajnog autora, odaberu sliku, uplate na račune za lečenje pomenute dece, i dođu po svoje umetničko delo.

– Nadamo se da ćemo svi zajedno uspeti da sakupimo sredstva za njihovo lečenje i doprineti njihovom lepom detinjstvu i odrastanju – poručuju iz Singidunuma.

PROČITAJTE JOŠ: Izložba “Prostori Logosa”: Slova u rečima i reči u mislima – 24sedam

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike